2021-05-31 09:45Pressmeddelande

Åvallafestivalen 2021

Ystads unga kulturfestival med konst, musik, litteratur, och andra kulturaktiviteter på Åvallastråket. Ett gratis och drogfritt evenemang för dig som vill kickstarta sommarlovet! Festivalen bygger på ungdomarnas deltagande och erbjuder kreativa verkstäder där en kan utforska olika konstnärliga uttrycksformer.

Den välbesöka och mycket omtyckta Öppen Scen är tillbaka. I år anpassas den efter pandemin och erbjuder därför unga talanger att uppträda via en livestream som sänds med professionellt ljud, bild och ljus via Youtube. 

Var? Åvallastråket i Ystad och Ungdomens Hus. Samt Öppen Scen på Youtube https://www.youtube.com/c/ystadweb

När? Torsdag 17 juni kl 13-17 samt Öppen Scen Youtube kl. 18

Vem? Alla unga mellan 12-19 år får delta i aktiviteterna. Alla oavsett ålder får ta del av konsertupplevelsen på Youtube.

Hur? Föranmälan gäller för samtliga aktiviteter. Senast den 11 juni vill vi ha din anmälan till avalla@ystad.se.

För Öppen Scen finns en särskild anmälningslänk: https://forms.office.com/r/1B9Yp9u71A

Aktiviteter

  • Graffiti med Gustav Norberg + buss = Åvallafestivalen
  • Skrivarworkshop med Alba Mogensen
  • Workshop om nordisk mytologi med Klostret i Ystad.
  • Stand up med Viktor Carlsson
  • Öppen Scen

Hela programmet finns på www.ystad.se/avallafestivalen

Kontaktperson för mer information:

Susann Roos, kulturutvecklare Ystads kommun, 0709-47 71 40, susann.roos@ystad.se.


Om Ystads kommun

Ystad ligger på Sveriges sydkust med fyra mil sandstränder. Här finns goda färjeförbindelser både mot Bornholm och Polen och tåg till Malmö, Lund och Köpenhamn går varje halvtimma. E65 mot Malmö och Köpenhamn och vidare norrut är även en viktig förbindelse. Kommunen har drygt 30 000 invånare. En stor del av arealen är jordbruksmark men här finns även flera naturreservat och natura 2000-klassade områden, till exempel Ystad Sandskog alldeles bredvid stadskärnan och Sandhammaren i öster. Ystad är en regional kärna med sjukhus, polis, tingsrätt, men också många skolor i olika driftsformer, från förskolor till gymnasier och vuxenutbildning. Näringslivet är väl differentierat med ca 3 800 företag varav många är internationellt verksamma. Kulturlivet är aktivt med bland annat Ystad teater, filmproduktion i Ystad Studios och den årliga internationella jazzfestivalen Ystad Sweden Jazz Festival.

Relaterad media