2017-03-29 07:58Pressmeddelande

VIRTUAL REALITY PÅ BOSTADSFORUM 2017 - wec360° lyfter trygghetsfrågan för bostadsköparna

null

Det svenska utvecklingsbolaget wec360° presenterar på Bostadsforum 2017 VirtualReality som ett medel att skapa trygghet för människor som söker boende - och vägen framåt för bostadsbranschen.

VR är en av de viktiga ingredienserna i årets upplaga av bostadskonferensen Bostadsforum i Stockholm. Tekniken gör det möjligt att i detalj visualisera hur framtida bostäder kommer att se ut, trots att byggarbetet ännu inte har startat. Syftet är framför allt att skapa trygghet för bostadsköpare.

wec360° medverkar i Bostadsforum som partner och utställare. Som en del i den heta politiska bostads­diskussionen vill företaget visa på nyttan med visuali­seringstekniker som VR men också AR (Augmented Reality). wec360° har introducerat teknikerna som verktyg för att skapa ett bättre och tryggare beslutsunderlag för dem som söker ny bostad.

– Alla borde ha rätt att känna sig trygga vid så stora och livsavgörande beslut som köpet av nytt boende innebär. Vi vill pressa bostadsbranschen att ta sitt ansvar och tillhandahålla bättre underlag till bostadsköparna. På Bostadsforum visar vi att det redan i dag finns teknik som gör att människor kan få full insikt i förutsättningarna för sitt framtida boende, säger wec360°:s vd Mattias von Corswant.

wec360° är samarbetspartner med Samsung och utvecklar lösningar för bland annat solstudier och lägenhetsväljarfunktioner, i syfte att underlätta bostadsköparnas beslut. Men just nu ligger stort fokus på framförallt VR:

– Under senaste året har tekniken fullständigt exploderat. Det har pratats om Virtual Reality så länge man kan minnas, men först nu är tekniken ifatt vad gäller såväl hårdvara som mjukvara och innehåll. Det är något som verkligen kan komma bostadsintressenter till gagn, säger wec360°:s utvecklingschef Per Hjaldahl.

Bostadsforum är en av årets viktigaste mötesplatser för bostadsfrågan i Sverige. I år besöks forumet också av bland andra bostadsminister Peter Eriksson, NCC:s koncernchef Peter Wågström, Sveriges Byggindustriers näringspolitiska chef Björn Wellhagen med flera.

wec360° är en av Sveriges ledande utvecklare av 3D-visualiseringar av byggprojekt, bland annat med hjälp av VR (Virtuell verklighet) och AR (Förstärkt verklighet). Företagets tjänster och produkter används i första hand för att i tidigt skede inspirera och informera potentiella bostadsköpare om det framtida boendet och dess möjligheter. wec360°:s kunder är i första hand nationellt och internationellt verksamma byggföretag som Skanska, Peab, HSB och Riksbyggen, samt allmännyttiga bostadsbolag, regionala byggbolag och företag som arbetar med kommersiella lokaler, till exempel Friends Arena. wec360° har utvecklingskontor i Örebro samt marknads- och försäljningskontor i Solna, Göteborg och Malmö. wec360°:s presentationer i VR produceras i samarbete med Bybrick.


Om Locka

wec360° AB har hjälpt ett stort antal intressenter hitta sin nya bostad. Med våra interaktiva rundvandringar och fotorealistiska stillbilder gör vi det lätt för bygg- och fastighetsbranschens kunder att ta stora beslut. Byggbranschens kunder är vårt fokus Vårt primära mål är att kunder av nyproduktion skall erbjudas det de behöver och vill ha – för att t ex kunna ta beslut om köp av bostad. Genom lyhördhet gentemot slutkundens behov skapar vi tillsammans med kunden kvalitet och effektivitet i försäljningsprocessen. Vår idé Vår idé och ambition är att tillgodose framförallt bygg- och fastighetsbranschen med effektiva verktyg som gör att de kan sälja sina objekt tidigare, och med smidigare processer. Det är vidare också att erbjuda ett helhetstänk som underlättar samarbetet och ökar nyttan med våra produktioner.