2017-03-20 13:17Pressmeddelande

Reinfeldt: VR spelar en viktig roll i stadsutvecklingen

null

- Er idé är lysande.
Det var Fredrik Reinfeldts spontana omdöme när han besökte wec360° i Kista.

Den tidigare statsministern, som numera har en friare roll inom samhällsdebatten, mötte företagets kunder och andra intresserade, och reflekterade kring stadsutbyggnad, bostadsbyggande och teknikutvecklingen.

Fredrik Reinfeldts passade även på att besöka wec360°:s monter på mässan, och få en djupare kunskap om den teknik som utnyttjar 3D, VR och AR för att ge bästa möjliga stöd och underlag för bostadsköpare. Efter det besöket kommenterade han wec360° samt den teknik och de tjänster som företaget arbetar med.

- wec360° har funnit en tydlig nisch i en större teknisk och urban utveckling och är ett mycket bra exempel på att Sverige ligger i en digital och teknisk framkant.

- När jag först kom i kontakt med liknande teknik byggde den mest på effekter. Men nu vet vi att den utvecklats snabbt och öppnar en hel del mycket intressanta perspektiv, när man verkligen kan se och uppleva en lägenhet eller ett helt bostadsområde redan när det planeras.

Reinfeldt resonerade även kring bostads- och byggnadsindustrins roll i ett mer globalt perspektiv och konstaterade att bland annat att städerna kommer att fortsätta att växa. Just nu ökar befolkningen överallt i världen, med undantag för Europa som helhet. Sverige är dock ett undantag, mycket tack vare invandringen.

- Just nu sker det en stark tillväxt i Kina och Indien, och i en förlängning kommer Afrika att bli världens ungdomsgård vid sidan om pensionärshemmet Europa.

Urbaniseringen är alltså en internationell trend som även påverkar Sverige, kanske speciellt i Stockholmsområdet.

Fredrik Reinfeldt pekade på att många olika aktörer och företag inom samhällsbyggandet kommer att kunna vara delaktiga i den här utvecklingen.

- Arkitekter och byggföretag naturligtvis, men även de som arbetar med hållbar energi och inte minst vattenteknik. De kommer att ha världens bästa arbetsmarknad.

- Dessutom kommer det inte minst att behövas kunniga människor som arbetar med ”prylarna” och innehållet i husen.

wec360°:s vd Mattias von Corswant delar Fredrik Reinfeldts bild av både de utmaningar och möjligheter som följer på urbaniseringen:

- En av våra viktigaste roller i den här stora och spännande utvecklingen är att underlätta och stödja processerna, så både byggherrar och bostadsköpare har bästa möjliga underlag i både planeringen och själva affär. Och med tanke på hur framtiden kommer att gestalta sig finns det goda möjligheter för oss att verkligen kunna bidra i det framtidsbygget, säger han.

wec360° är en av Sveriges ledande utvecklare av 3D-visualiseringar av byggprojekt, bland annat med hjälp av VR (Virtuell verklighet) och AR (Förstärkt verklighet). Företagets tjänster och produkter används i första hand för att i tidigt skede inspirera och informera potentiella bostadsköpare om det framtida boendet och dess möjligheter. wec360°:s kunder är i första hand nationellt och internationellt verksamma byggföretag som Skanska, Peab, HSB och Riksbyggen, samt allmännyttiga bostadsbolag, regionala byggbolag och företag som arbetar med kommersiella lokaler, till exempel Friends Arena. wec360° har utvecklingskontor i Örebro samt marknads- och försäljningskontor i Solna, Göteborg och Malmö. wec360°:s presentationer i VR produceras i samarbete med Bybrick.


Om Locka

wec360° AB har hjälpt ett stort antal intressenter hitta sin nya bostad. Med våra interaktiva rundvandringar och fotorealistiska stillbilder gör vi det lätt för bygg- och fastighetsbranschens kunder att ta stora beslut. Byggbranschens kunder är vårt fokus Vårt primära mål är att kunder av nyproduktion skall erbjudas det de behöver och vill ha – för att t ex kunna ta beslut om köp av bostad. Genom lyhördhet gentemot slutkundens behov skapar vi tillsammans med kunden kvalitet och effektivitet i försäljningsprocessen. Vår idé Vår idé och ambition är att tillgodose framförallt bygg- och fastighetsbranschen med effektiva verktyg som gör att de kan sälja sina objekt tidigare, och med smidigare processer. Det är vidare också att erbjuda ett helhetstänk som underlättar samarbetet och ökar nyttan med våra produktioner.