2018-01-23 08:07Pressmeddelande

3D-UPPLEVELSE HJÄLPER RIKSBYGGENS KUNDER VÄLJA BOSTAD

null

Nu kommer Riksbyggens hyresgäster och bostadsköpare att få ett bättre och tryggare beslutsunderlag, när de ska välja lägenhet i företagets bestånd. Bland annat ska en tredimensionell digital ”lägenhetsväljare” användas i alla bostadsprojekt. Det är innebörden av ett omfattande exklusivitetsavtal som Riksbyggen nu har tecknat med den ledande svenska 3D-byrån wec360°.

Att skaffa ny bostad är ett av livets största beslut. För nyproducerade lägenheter är det dessutom ett beslut som behöver tas långt innan man får sin nyckel i handen. För att hjälpa bostadsköparna och hyresgästerna att bättre förstå det framtida boendet och därmed kunna ta ett tryggt beslut, har Riksbyggen nu tecknat avtal med 3D-byrån wec360°.

Avtalet omfattar tillgång till flera av wec360°:s olika 3D-visualiseringslösningar, med bland annat både VR- och AR-teknik. ”Lägenhetsväljaren” är den mest omfattande lösningen som ingår i avtalet. Den hjälper hyresgästen eller bostadsköparen att förstå såväl hur bostaden som hela kvarteret ter sig, även om huset ännu inte är byggt. Riksbyggens kunder kan då se exakt hur den tilltänkta lägenheten förhåller sig till huset, hur solen faller på balkongen under olika tider på dygnet och mycket mer. Lägenhetsväljaren kommer att användas inom alla Riksbyggens projekt.

– Vi vill att våra kunder skall känna att de har allt det beslutsunderlag de behöver för att känna sig trygga när de tar beslut om sin framtida bostad. Med wec360°:s hjälp kan vi erbjuda kraftfulla och lättanvända verktyg som gör det enkelt för kunderna att få en riktigt bra överblick och förståelse av sitt blivande boende, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad.

– Vi utvecklas tillsammans med våra kunder och den bransch de verkar i. Ett sådant här samarbete gör att vi får möjligheten att arbeta nära Riksbyggen. Det är ovärderligt för vår teknikutveckling, där vi behöver förstå både byggbranschens och bo- stadsköparnas utmaningar och behov, säger wec360°:s grundare och styrelseordförande Mattias von Corswant. 

wec360° är en av Sveriges ledande utvecklare av 3D-visualiseringar av byggprojekt, bland annat med hjälp av VR (Virtuell verklighet) och AR (Förstärkt verklighet). Företagets tjänster och produkter används i första hand för att i tidigt skede inspirera och informera potentiella bostadsköpare om det framtida boendet och dess möjligheter. wec360°:s kunder är i första hand nationellt och internationellt verksamma byggföretag som Skanska, HSB, Peab och Riksbyggen samt allmän­nyttiga bostadsbolag, regionala byggbolag och företag som arbetar med kommersiella lokaler, till exempel Friends Arena. wec360° har utvecklingskontor i Örebro samt marknads- och försäljningskontor i Solna, Göteborg och Malmö. wec360° är samarbetspartner med Samsung för bland annat Virtual Reality-teknik. Mer information finns på www.wec360.se


Om Locka

wec360° AB har hjälpt ett stort antal intressenter hitta sin nya bostad. Med våra interaktiva rundvandringar och fotorealistiska stillbilder gör vi det lätt för bygg- och fastighetsbranschens kunder att ta stora beslut. Byggbranschens kunder är vårt fokus Vårt primära mål är att kunder av nyproduktion skall erbjudas det de behöver och vill ha – för att t ex kunna ta beslut om köp av bostad. Genom lyhördhet gentemot slutkundens behov skapar vi tillsammans med kunden kvalitet och effektivitet i försäljningsprocessen. Vår idé Vår idé och ambition är att tillgodose framförallt bygg- och fastighetsbranschen med effektiva verktyg som gör att de kan sälja sina objekt tidigare, och med smidigare processer. Det är vidare också att erbjuda ett helhetstänk som underlättar samarbetet och ökar nyttan med våra produktioner.