2023-12-19 09:43Pressmeddelande

Waybler och Entelios inleder nordiskt samarbete inom elbilsladdning och flexibilitetmarknader

Waybler och EnteliosWaybler och Entelios

Entelios och Waybler ingår nu i ett fördjupat samarbete för att accelerera den gröna omställningen hos företag i hela Norden. Samarbetet innefattar två huvudområden – elbilsladdning och flexibilitetsmarknader – som bidrar till hållbarhet och lönsamhet hos offentliga och privata företag. Med Entelios erbjudande inom elhandel och innovativa energitjänster och Wayblers effektiva styrning av elbilsladdning kommer fler företag att kunna ställa om ännu snabbare.

Elbilsladdning – viktig del i företagens omställning
Genom samarbetet kommer Entelios att kunna erbjuda hållbar och lönsam elbilsladdning tills sina kunders fordonsflottor, anställda och besökare i hela Norden. En helhetslösning som sänker kostnader och laddar fler bilar på kundernas befintliga elkapacitet.

Vårt löfte är att hjälpa kunden att förbruka mindre, förbruka smartare och få betalt för den energi de inte använder. Detta är vi glada för att nu även kunna erbjuda via laddstolpar med Wayblers helhetslösning. Det var viktigt att hitta en partner som inte bara levererar laddboxar, utan som också har hela ekosystemet runt om. På detta sätt kan vi ytterligare stödja våra kunders gröna omställning, säger Christian Bengtsson, Senior Expert Energy- & Sustainability Services på Entelios.

Flexibilitetsmarknader – hållbart för samhället och lönsamt för kunderna
Waybler kommer att vara en del av Entelios aggregerade erbjudande på flexibilitetsmarknaderna i Norden. När elnäten är under hög belastning kommer Entelios att kunna använda Wayblers möjlighet att under korta stunder sänka kapaciteten i sina laddstationer för att buda på flexibilitetsmarknaderna. De kunder som vill medverka kommer att bli ersatta och öka intäkten från sin laddanläggning.

Vi kommer nu tillsammans med Entelios att kunna erbjuda en väldigt viktig del i framtidens smarta elnät – flexibilitet. Förutom att kunderna kan tjäna pengar på att tillfälligt sänka elkapaciteten så bidrar vi och dem starkt till ett hållbart elnät. I och med att vi har kontroll och kan styra alla våra laddboxar på marknaden har vi stora möjligheter att bidra vad gäller flexibilitet, säger Mårten Nyberg, Head of Sales på Waybler.

Om Entelios
Entelios är en av Nordens största elleverantörer till företag inom privat och offentlig sektor. Vi hjälper våra kunder i hela Norden att uppnå en mer lönsam och hållbar energianvändning. Detta görs genom att erbjuda förnybar energi, spetskompetens och innovativ teknik som säkerställer kunderna branschledande, klimatvänliga energilösningar. Bolaget ingår i Å Energi, den ledande norska vattenkraftskoncern.

Om Waybler
Waybler är ett svenskt teknikbolag inom elbilsladdning. Med laddbox, tjänst och drift erbjuder vi helhetslösningar för bl a fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar och kommuner. Wayblers effektstyrning och lastbalansering kapar kostnader och möjliggör fler laddade bilar på befintlig elkapacitet. Bolaget grundades 2015 och har idag 20+ medarbetare i Stockholm, Göteborg och Frankfurt.



Om Waybler

Waybler is a Swedish tech company in electric car charging. With charging box, cloud services and operation, we offer complete solutions for property companies, condominiums and municipalities. Waybler's power management and load balancing cuts costs and enables more charged cars on existing power capacity. The company was founded in 2015 and has 20+ employees in Stockholm, Gothenburg and Frankfurt.


Kontaktpersoner

Mårten Nyberg
Head of Sales
Mårten Nyberg
Niclas Crepin
Marketing Manager
Niclas Crepin