2018-06-01 09:24Pressmeddelande

Regeringen inviger CaCharges 34 laddplatser i Upplands Väsby kommun

null

Delar av regeringen var på plats i Vilunda för invigningen av Upplands Väsby kommuns hittills största satsning på elbilsladdning. Satsningen möjliggör laddning för 34 elbilar och har en strömkapacitet som vid jämförelse hade räckt till en enda snabbladdare.

Solen gassar, elbilar laddas och delar av regeringen är på plats. Hållbar samhällsutveckling är på agendan när regeringen inviger CaCharges 34 laddplatser i Vilunda i Upplands Väsby kommun. 

På plats från regeringen återfinns energiminister Ibrahim Baylan, bostadsminister Peter Eriksson, infrastrukturminister Tomas Eneroth, gymnasie- och kunskapsminister Anna Ekström och jämställdhetsminister Lena Hallengren. 

Målet med invigningen är att uppmärksamma omställningen till en fossilfri fordonsflotta och betydelsen av storskalig elbilsladdning. Ibrahim Baylan tydliggör att köpet av elbil är beroende av tillgängligheten av många laddplatser.

Upplands Väsby kommun och CaCharge samarbetar för att möjliggöra elbilsladdning för kommunens invånare och besökare. Genom att ladda bilen där den ändå står parkerad, så möjliggörs resurs- och kostnadseffektiv laddning för flera. Genom att effektivt fördela ström mellan bilar, kan CaCharge ladda 34 bilar med en strömkapacitet som vid jämförelse hade räckt till en enda snabbladdare. På så sätt motiveras en storskalig satsning på kostnadseffektiva laddplatser. Ibrahim Baylan påpekar vikten av effektbalansering mellan bilar för att undvika kostsamma effekttoppar som uppstår om alla bilar laddas samtidigt.

CaCharges VD, Louise Kierkegaard, är positiv till samarbetet med kommunen som ligger i framkant vad det gäller miljöfrågor. ”Vi på CaCharge är stolta över samarbetet med Upplands Väsby kommun. Tillsammans gör vi hållbar samhällsutveckling lönsamt, något som vi tror är en förutsättning för ett fossilfritt Sverige.”

CaCharge har tagit fram en lösning och affärsmodell som låser upp massmarknaden för elbilar. För mer information om hur CaCharge kan hjälpa dig med kostnadseffektiv laddning, kontakta: 

Mårten Nyberg, försäljning: marnyb@cacharge.com +46 70 727 57 90

Louise Kierkegaard, VD: loukie@cacharge.com +46 727 315557

CaCharge välkomnar elbilarna och erbjuder marknadens mest lönsamma lösning för laddplatser. Vi gör det enkelt, kostnadseffektivt och energismart att uppgradera parkeringsplatser till laddplatser.

Läs mer om oss på: www.cacharge.com eller www.laddabilensommobilen.se


Om Waybler

CaCharge välkomnar elbilarna och erbjuder marknadens mest lönsamma lösning för laddplatser. Vi gör det enkelt, kostnadseffektivt och energismart att uppgradera parkeringsplatser till laddplatser.