2022-09-01 14:11Pressmeddelande

CaCharge blir Waybler – nytt namn, ny produkt och expanderar i Europa

Det svenska teknikbolaget CaCharge som tillhandahåller unika molnstyrda laddningslösningar för elbilar byter namn till Waybler, träder in på nya europeiska marknader och lanserar en ny laddbox som stärker deras totalerbjudande med fler nya funktioner. 

Stockholm, 2022-09-01 — CaCharge, som grundades 2015, har rankats som ett av Sveriges topp tio växande teknikbolag av revisionsbyrån Deloitte. Bolaget erbjuder innovativa lösningar för elbilsladdning — hela kedjan från mjukvara till den svensktillverkade laddboxen. Med deras patentsökta lösning för lastbalansering laddas upp till 6 gånger fler fordon än konventionell laddning, på samma mängd el, vilket gör lösningen väldigt kostnadseffektiv för alla parter.

CaCharge går nu ut med att man byter namn till Waybler och i samband med det lanserar en ny grafisk profil och global branding. Namnbytet ska hjälpa bolagets satsning med att expandera på den globala marknaden, och göra samma resa man gjort i Sverige - att bli en ledande aktör inom elbilsladdning. 

“Vi siktar på att bli en av de stora europeiska spelarna inom vårt segment och med det nya namnet, profilen och produkten ser vi en stor möjlighet att ytterligare öka den starka tillväxttakt som vi har haft sedan starten. Vi satsar helhjärtat på att kliva in på fler marknader runtom i Europa och fortsatt öka vår kundlista och partners för varje år, vi vill kunna erbjuda vår unika helhetslösning på alla marknader”, säger Kurt Högnelid, vd och grundare på Waybler.

Expanderar till Tyskland

Waybler har också under 2022 fortsatt sin globala expansion, med Tyskland som nästa anhalt, där man etablerar ett lokalt kontor och team samt nätverk av återförsäljare runt om i landet. Tyskland är idag en av Europas snabbast växande marknader när det kommer till elektrifiering av personbilar. Idag är 1 miljon av Tysklands 48 miljoner elektrifierade, en siffra som växer lavinartat. Samtidigt som Tyskland har en stor utmaning kring elektrifieringen precis som i Sverige. Waybler är sedan tidigare verksamma i Sverige, Norge och Luxemburg. 

“Den tyska bilflottan har en enormt stor utmaning i att elektrifieras och vår teknik är ett måste för den gröna omställningen i landet, det finns en enorm mängd bilar och elektrifieringen ska ske väldigt snabbt, utan vår lösning så kommer inte elektrifieringen att gå i den takt den behöver göra”, tillägger vd och grundare Kurt Högnelid.

Lanserar ny laddbox 

Med siktet på globala marknaden lanserar Waybler också sin nya laddbox Dynamic, en smartare och helt nydesignad laddbox som möter ännu fler behov på marknaden. Dynamic är utvecklad och producerad i Sverige, precis som Wayblers nuvarande box Flex Max, och den erbjuder utöver tidigare funktioner bland annat laddning upp till 22 kW samt 4G-uppkoppling.

Pressbilder går att hämta här: https://we.tl/t-yNjCmBVwnNOm Waybler

Waybler är ett svenskt teknikbolag som erbjuder en komplett laddningslösning för elfordon för ekonomisk hållbarhet med minimal administration till bland annat lägenheter, arbetsplatser och parkering. Med sin unika lastbalansering kan Waybler ladda flera bilar med lägre effekt och därför kapa kostnader och förbrukning. Wayblers plan är att bli en av de ledande aktörerna inom elbilsladdning i Europa. På resan dit satsar bolaget på att dubbla omsättningen varje år fram till 2025. Med sig har Waybler flertalet investerare, bland annat Readsoft-grundaren Lars Appelstål, fastighetsägaren Carl Hirsch, Skistar-medgrundaren Per-Uno Sandberg, affärsmannen Stefan Bengtsson och Mikael Ahlström (Procuritas).


Kontaktpersoner

Niclas Crepin
Marketing Manager
Niclas Crepin