2018-08-15 08:16Nyheter

​Så får du bidrag till elbilsladdning genom Klimatklivet

null

Det har aldrig varit mer fördelaktigt att köpa elbil och installera laddplatser. Regeringen och riksdagen har infört stimulanspaket för supermiljöbilar såväl som för laddplatser. CaCharge berättar om möjligheterna och hur man får bidrag till klimatsmart elbilsladdning.

Efterfrågan på laddplatser är redan hög och spås stiga ytterligare med regeringens och riksdagens nya stimulanspaket för elbilar och laddhybrider. Den 1 juli förändrades nämligen spelreglerna för bilmarknaden genom ett bonus-malus system. Bilar med låga utsläpp av koldioxid tilldelas en bonus och bilar med höga koldioxidutsläpp får en extraskatt som ska betalas under tre år.

Elbilen blir ett alltmer prisvärt alternativ och utgör en viktig pusselbit för att nå målen om en fossilfri fordonsflotta. Därför har riksdagen sedan en tid tillbaka även beslutat om att stimulera utbyggnaden av laddplatser. Satsningen heter Klimatklivet och är ett bidrag som kan finansiera upp till 50 % av investeringskostnaden för laddinfrastruktur. Investeringsstödet ges till klimatsmarta åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid på lokal nivå. Alla typer av organisationer, företag, kommuner, stiftelser och föreningar som bostadsrättsföreningar kan söka stödet.

Vi på CaCharge vill underlätta för elbilsförare genom att förbättra tillgången på laddplatser. Vårt fokus är att ladda bilen där den ändå står parkerad såsom hemma och på jobbet. Genom att nyttja hela parkeringstiden kan vi på ett resurseffektivt sätt fördela ström mellan bilar. På så sätt hushållar vi med en anläggnings elkapacitet och motiverar utbyggnad av många laddplatser och ger många bilister möjlighet att gå över till eldrift. Vi hjälper bland annat fastighetsbolag, p-bolag, kommuner och bostadsrättsföreningar som söker kostnadseffektiva lösningar till sina hyresgäster, invånare och medarbetare. Våra lösningar har en hög klimatnytta per investerad krona som lämpar sig väl för Klimatklivet.

Klimatklivet, som utlyses av Naturvårdverket, tar emot nya ansökningar mellan 27 augusti – 27 september. Vi hjälper gärna till med att lösa ert laddbehov och er ansökan till Klimatklivet. Kontakta oss via mail till sales@cacharge.com eller ring oss på 08-223377. 


Om Waybler

CaCharge välkomnar elbilarna och erbjuder marknadens mest lönsamma lösning för laddplatser. Vi gör det enkelt, kostnadseffektivt och energismart att uppgradera parkeringsplatser till laddplatser.