2020-04-02 07:39Pressmeddelande

Så här omvandlar du dina fysiska butiker till plock och pack-stationer för e-handelsorder

null

De utmaningar som butiker upplever under corona krisen är stora. Personal och varor finns i butiken, men kunderna uteblir, samtidigt som e-handeln är snudd på överbelastad. Men det finns lösningar. Genom att omvandla butikerna till satellitlager till e-handeln, kan plock och pack och leverans hanteras i butik och av butikspersonal. Butikerna kan på så sätt nyttjas effektivt för att stödja e-handeln.

Många butiker kämpar idag för sin överlevnad i skuggan av Coronavirusets härjningar. Redan innan Corona var den obalans som skapats mellan butikernas kostnader och dess intäkter ett stort problem, nu är det kritiskt läge.

I dessa tider behöver vi kunna agera snabbt, vara flexibla och få fungerande lösningar på plats på kort tid. Vi på Viskan gör vad vi kan för att hjälpa retailers att överleva dessa svåra tider. Och det bästa och snabbaste sättet som Viskan kan bidra, är att göra det vi är bäst på: att hjälpa butiker stödja e-handeln.

Viskan har satt ihop ett paket för butiker som vi kallar Store Transform. Med denna lösning kan du som retailer snabbt avdela butiksmedarbetare och varor i butiken till att hjälpa e-handelslogistiken med de ökande ordervolymerna. Med andra ord, vi hjälper dig att omvandla din butik till ett e-handelslager och logistikcenter.

— Det handlar om att tänka nytt i tider av kris men du behöver inte alltid uppfinna hjulet på nytt. Vi har med Store Transform skapat pusselbiten som passar perfekt mellan e-handel och fysisk butik, säger Kristian Erlén, Key Account Manager på Viskan.

Vem är Store Transform till för?

Store Transform är framtaget till retailers som har en kombination av fysiska butiker och e-handel och som kämpar med vikande kundtillströmning i de fysiska butikerna.

Om besöksflödet i dina fysiska butikerna har minskat och ordervolymerna online ökat, är Store Transform lösningen som ser till att de fysiska butikerna kan användas på bästa sätt för att stödja onlinekanalerna.

Varför skall du göra detta? Vad är nyttan?

Det finns många anledningar till varför du borde använda butiker för att expediera e-handelsorder:

  • Butikerna finns nära dina kunder. Detta möjliggör snabba leveranser och du kan även skapa en pickup point i butiken.
  • Varorna finns redan i butikerna men det är få kunder som kommer och handlar. Via webben kan du nå ut och sälja produkterna.
  • För att avlasta centrallager och logistikapparaten, kan du använda de befintliga butikernas resurser. Det inkluderar produkter, yta och personal.

Smart lösning för retail

Store Transform är en avancerad plattform med ett enkelt användargränssnitt som automatiserar orderflödet mellan e-handel och fysiska butiker. Den innehåller alla nödvändiga funktioner för att hantera plock & pack i butiken, skicka från butiken och även utlämning i butiken om du vill erbjuda click & collect till dina kunder.

Store Transform innehåller också automatisk kundkommunikation via SMS och mail med uppdatering av status till kunder.

Det är det perfekta verktyget för att koppla ihop dina fysiska butiker med online.

Snabb “time to market”

Viskan Store Transform tar mycket kort tid att konfigurera och sätta upp. Själva setupen och parametersättningen görs på mindre än en dag, även för kedjor med många butiker. Det är enkelt att komma igång och lära sig använda systemet, vilket innebär att utbildning kan hållas till ett minimum.

Store Transform är en webbaserad mjukvara som du använder med Google Chrome på bärbara enheter som surfplattor, digitala skärmar eller laptops.

Store Transform är plattformsoberoende, vilket innebär att den fungerar med alla e-handelsplattformar via ett öppet API. Vi har färdiga kopplingar till några av de vanligaste e-handelsplattformarna för retailers, som t. ex. Viskan Streamline och EpiServer.


Om Viskan

Viskan System AB är en totalleverantör inom E-handelssystem. Lösningarna, som bygger på E-handelsplattformen Viskan Streamline och Order Management-systemet Viskan ETM, hanterar hela e-handelsflödet från säljande produktexponering till effektiva logistiklösningar. Det kan antingen köras som ett komplett affärssystem för e-handel eller pluggas in i befintlig systemflora genom öppna gränssnitt. Viskan finns i distanshandelns huvudstad Borås med över 40 specialister inom e-handel och systemutveckling. Utöver det har man representation i Stockholm, utveckling i Kiev (Ukraina) och dotterbolag i Helsingfors (Finland).


Kontaktpersoner

Fredrik Ottosson
Head of Sales
Fredrik Ottosson