2017-06-21 08:38Pressmeddelande

Makeup Mekka säljer direkt från Instagramfeed med E-handel och Order Management från Viskan

null

Makeup Mekka, ett norskt snabbväxande varumärke inom kosmetika som enbart säljer online direkt till konsument, sköter all sin marknadsföring via sociala medier. Viskan har därför, i samarbete med Makeup Mekka, tagit fram en helt ny modul för köpbara feeds från Instagram och andra sociala nätverk.

Snabbväxande E-handlare med över 100.000 nöjda kunder

På bara några år har Makeup Mekka gått från noll till över hundra tusen nöjda kunder genom ett koncept som är lika enkelt som genialt. Genom att kapa alla fördyrande mellanled kan man sälja högkvalitativ kosmetika till lägsta möjliga pris.

Konceptet har visat sig fungera väl. Man är redan idag en av Norges största Internetbutiker inom smink. Då ambitionen är att fortsätta växa i samma snabba takt var behovet för ett Order Management-system stort och valet föll på en helhetslösning från Viskan.

Vi rigger oss for ytterligere vekst. Men det er viktig å ha kontroll på alle leddene i verdikjeden. Vi skal ha en kontrollert vekst i år på 20-25 prosent.”, säger Berit Sjøvik, VD, Makeup Mekka

OMS som effektiviserar och ger nya säljverktyg

Genom en helhetslösning som bygger på E-handelsplattformen Viskan Streamline och Order Management-systemet Viskan ETM får man helt nya verktyg för att ta kontroll över verksamheten och hantera den kraftiga tillväxten.

Samtidigt får man tillgång till helt nya verktyg för att marknadsföra sina produkter, sälja och skapa kundlojalitet.

Användargenererat Instagram-innehåll med möjlighet att handla

Att användargenererat material genererar engagemang på flera plan är välkänt. Det är ett billigt sätt att bygga upp en inspirationsbank samtidigt som det främjar lojalitet genom att kunderna uppmuntras att interagera med varumärket, sprida det i sociala medier och få en chans att synas i Internetbutiken. Dessutom ger användargenererat material hög trovärdighet.

Makeup Mekka lyfter, genom sin Instagramfeed, fram sina hängivna fans i rampljuset. Man visar uppskattning och skapar flervägskommunikation. Det är ett sätt att jobba med sociala medier som fungerar väldigt bra för att skapa relationer och bygga lojalitet.”, säger Oscar Mannbro, Senior E-business Solutions Specialist, Viskan.

Att ge möjlighet till kunderna att köpa direkt från feeden är viktigt för Makeup Mekka. Kunden ska inte behöva leta upp produkterna. Därför är bilderna kopplade till de produkter som visas, så att man som kund direkt kan hitta rätt produkt och handla direkt från feeden.

Förutom att visa Instagramfeeden på startsidan så fungerar kopplingen till produkterna även åt andra hållet. När man tittar på en produkt får man upp en inspirerande serie bilder som visar hur produkten kan användas, hur slutresultatet blir i verkligheten och vilka andra produkter den passar ihop med.

"Det er ekstremt viktig å til enhver tid skjønne målgruppens kjøpsmønster og tilpasse kjøpsopplevelsen i nettbutikken for å maksimere konverteringen. Insta-shopping er noe vi tror på som et viktig verktøy akkurat nå og Viskan har jobbet for å få en god løsning på plass i vår nettbutikk.", säger Berit Sjøvik


Om Viskan

Viskan System AB är en totalleverantör inom E-handelssystem. Lösningarna, som bygger på E-handelsplattformen Viskan Streamline och Order Management-systemet Viskan ETM, hanterar hela e-handelsflödet från säljande produktexponering till effektiva logistiklösningar. Det kan antingen köras som ett komplett affärssystem för e-handel eller pluggas in i befintlig systemflora genom öppna gränssnitt. Viskan finns i distanshandelns huvudstad Borås med över 40 specialister inom e-handel och systemutveckling. Utöver det har man representation i Stockholm, utveckling i Kiev (Ukraina) och dotterbolag i Helsingfors (Finland).


Kontaktpersoner

Fredrik Ottosson
Head of Sales
Fredrik Ottosson