2018-11-20 11:54Pressmeddelande

LAGER 157, VISKAN OCH KLARNA FÖRST UT I SVERIGE MED MOBIL SJÄLVUTCHECKNING I BUTIK

null

Slipp kortterminal och lämna plånboken hemma. I lager 157:s nya butik på Drottninggatan i Stockholm checkar kunden ut själv med hjälp av sin egen mobil.

– Det här är ytterligare ett sätt som vi både förbättrar för våra kunder och förenklar modebranschen på, säger Stefan Palm, VD, Lager 157.

Bara dagar kvar tills butiken öppnar. För Lager 157 en viktig milstolpe – företaget blir först i Sverige med mobila självutcheckningskassor. Genom en helt unik teknisk lösning där inget kontokort behövs checkar kunden ut med sin mobiltelefon och kan smidigt välja att betala direkt, senare eller dela upp betalningen med hjälp av Klarna.

Kunden går runt i butiken på Drottninggatan – inspireras, provar och väljer.

– Därefter betalar du sen antingen i vanliga kassan precis som vanligt eller som väldigt många kommer att göra med hjälp av din mobil i self checkout. Precis som du checkar ut på nätet bekräftar du här med din mobil och är klar att gå, förklarar Stefan Palm.

Betallösningen förverkligas tillsammans med systemleverantören Viskan och Klarna som levererat betalningslösningen. 

– Tillsammans med Lager 157 och Viskan har vi tagit fram en ny lösning som kombinerar smidigheten från näthandel med det bästa från fysisk handel. Kunderna får flexibiliteten att direkt i butiken själva kunna bestämma när och hur de vill betala. I Klarnas app kan sedan kunden få en tydlig överblick samt kontroll över sina köp, säger Linus Sandberg, kundansvarig på Klarna.

– Viskan har placerat sig i framkant av utvecklingen av den fram-tida digitaliserade butiken via vår produktsvit Viskan Instore, som bland annat innehåller Click&Collect och Pick&Pack och nu även en Checkout, säger Viskan Systems VD Sten Selin. Vi är mycket nöjda med produkten och är spända på att se hur den kommer mottas av slutkonsumenterna.

Konceptet med self checkout har inför öppningen testats i en av Lager 157:s andra butiker för att få fram ett riktigt bra resultat.

Den 22 november klockan 11.57 öppnas portarna till butiken på Drottninggatan. När det sker har klädkedjan rekryterat personal, renoverat och byggt upp en toppmodern citybutik på mindre än sju veckor.

Klarna är en av Europas ledande betalningsleverantörer, och en nyligen licensierad bank, som vill revolutionera betalningar för både konsumenter och handlare. Företaget grundades i Stockholm 2005. Klarna erbjuder konsumenter möjligheten att betala nu, betala senare eller dela upp betalning-en över tid, vilket ger en enkel, säker och smidig köpupplevelse. Klarna har idag 100 000 anslutna handlare. Klarna har 2 000 anställda och är verksamt i 14 länder.


Om Viskan

Viskan System AB är en totalleverantör inom E-handelssystem. Lösningarna, som bygger på E-handelsplattformen Viskan Streamline och Order Management-systemet Viskan ETM, hanterar hela e-handelsflödet från säljande produktexponering till effektiva logistiklösningar. Det kan antingen köras som ett komplett affärssystem för e-handel eller pluggas in i befintlig systemflora genom öppna gränssnitt. Viskan finns i distanshandelns huvudstad Borås med över 40 specialister inom e-handel och systemutveckling. Utöver det har man representation i Stockholm, utveckling i Kiev (Ukraina) och dotterbolag i Helsingfors (Finland).


Kontaktpersoner

Fredrik Ottosson
Head of Sales
Fredrik Ottosson