2020-10-06 06:10Pressmeddelande

Inredningsbutiken Decor of Sweden ökade 165% med ny plattform

null

När många bromsade kraftigt under våren, beslutade sig Decor of Sweden för att göra tvärt emot - gasa. Beslutet innebar ny e-handelsplattform, för att därigenom kunna växla upp och leverera en kundupplevelse i världsklass. Ett beslut som har visat sig vara helt rätt och de kan nu fokusera på att optimera sin försäljning och fortsätta plocka marknadsandelar inom heminredning och dekoration.

Precis som alla andra drabbades Decor of Sweden hårt när Covid-19 slog till med all sin kraft mot handeln i våras.

Greps inte av panik när Covid-19 slog till trots nedåtpekande siffror
Det som utmärker Decor of Sweden är, att medan de allra flesta skulle gripas av panik så gjorde de precis tvärtom och agerade handlingskraftigt genom att genast växla upp. De förstod tidigt att de måste leverera en kundupplevelse i världsklass för att bli framgångsrika och även kunna erbjuda moderbolagets sortiment på siten för att sälja direkt till slutkonsumenten. Detta resulterade i ett beslut om en bättre e-handelsplattform.

Efter 72 timmar var kontraktet påskrivet
Beslutsprocessen för en ny plattform gick i rekordfart och inte mer än efter 72 timmar från första telefonmötet, så fanns det ett påskrivet avtal mellan Decor of Sweden och Viskan System. Anledningen till att det gick så snabbt var att Viskan kunde möta deras krav på att leverera en ny site med utökat sortiment samt ny design på endast 8 veckor. Ett mycket ambitiöst mål med tanke på att såväl design som funktion skulle vara av absolut högsta kvalitét.

Lyckosamt projekt som genererade mer än förväntat
Med det snabba beslutet att välja Viskan som plattformsleverantör, fanns det ändå en viss skepticism, då erfarenheter från tidigare projekt med andra e-handelsleverantörer inte varit lika lyckosamma.

– Vi har haft många e-handelsleverantörer och it-projekt genom mina 18 år på företaget och det finns ingen under dessa år som varit så tillmötesgående som Viskan”, säger Carolina Winterliv Deputy Chief Executive Officer på Decor of Sweden.

Decor of Sweden är live sedan 1 juli och kan redan nu bekräfta att deras beslut om att gasa när marknaden sa något annat, var helt rätt. Sedan Decor of Sweden gick live med Viskan e-handelsplattform har försäljningen ökat med 165%.

Nu när deras begränsningar är eliminerade kan de fokusera på att optimera sin försäljning, fortsätta plocka andelar på marknaden och samtidigt ägna sig åt mode och trender inom inredning, som de brinner för allra mest.

– Jag och min personal är så glada och Viskan har vårt fulla förtroende. Det känns som ”nu är vi äntligen där vi velat vara så länge”, säger Carolina Winterliv.

Om Decor of Sweden
Familjeföretaget Decor of Sweden har huvudkontor i Gävle med egen designstudio och de designar, producerar och säljer posters och ramar för hemmet, gratulationskort, present- och partyprodukter. De har mer än 20 års erfarenhet av design, trender, inredning och internationell handel.


Om Viskan

Viskan System AB är en totalleverantör inom E-handelssystem. Lösningarna, som bygger på E-handelsplattformen Viskan Streamline och Order Management-systemet Viskan ETM, hanterar hela e-handelsflödet från säljande produktexponering till effektiva logistiklösningar. Det kan antingen köras som ett komplett affärssystem för e-handel eller pluggas in i befintlig systemflora genom öppna gränssnitt. Viskan finns i distanshandelns huvudstad Borås med över 40 specialister inom e-handel och systemutveckling. Utöver det har man representation i Stockholm, utveckling i Kiev (Ukraina) och dotterbolag i Helsingfors (Finland).


Kontaktpersoner

Fredrik Ottosson
Head of Sales
Fredrik Ottosson