2014-03-18 11:06Pressmeddelande

Hemtex lanserar e-handel i Finland på Viskans e-handelsplattform

null

Hemtex var den första retailkunden på Viskans e-handelsplattform. Sedan 2008 har Hemtex sakta men säkert ökat sitt antal e-handelsorder, och blivit allt bättre på att integrera de olika kanalerna.

Martin Richardsson är e-handelschef på Hemtex:  

”E-handeln är en viktig del av vår multikanalstrategi där vi vill göra det möjligt för kunden att handla på det sätt som passar henne bäst. Och eftersom vi har butiker i Finland sedan 2001 är det naturligt att nu även erbjuda kunderna våra varor via e-handel.

Vi har höga förväntningar på den finska marknaden. Vårt varumärke är relativt känt men vi har inte samma butiksnät som i Sverige. För många finnar innebär e-handeln nu en första möjlighet att kunna handla Hemtex sortiment. Man får också tillgång till vissa varor som inte finns i finska butiker.

Vi planerar att lägga till mobilsajten och tjänsten utlämning av e-handelsorder i butik under året. Vi hoppas även kunna få igång en svenskspråkig sajt innan julhandeln.”

Stefan Saxberg VD för Viskan OY AB i Finland säger följande:

“Roligt att våra kunder på den Svenska marknaden ser möjligheterna på den finska marknaden,

Hemtex är en välkänd hemtextilkedja i Finland och tidpunkten för att erbjuda e-handel till de finska kunderna kunde inte vara bättre, eftersom e-handeln har vuxit starkt i Finland de senaste åren. 

Detta är ett bra bevis hur viktigt det är att kunder inom retail väljer en heltäckande e-handelsplattform av den typ som Viskan erbjuder, som kan kombinera butik och e-handel lokalt och internationellt utan begränsningar.”Om Viskan

Viskan System AB är en totalleverantör inom E-handelssystem. Lösningarna, som bygger på E-handelsplattformen Viskan Streamline och Order Management-systemet Viskan ETM, hanterar hela e-handelsflödet från säljande produktexponering till effektiva logistiklösningar. Det kan antingen köras som ett komplett affärssystem för e-handel eller pluggas in i befintlig systemflora genom öppna gränssnitt. Viskan finns i distanshandelns huvudstad Borås med över 40 specialister inom e-handel och systemutveckling. Utöver det har man representation i Stockholm, utveckling i Kiev (Ukraina) och dotterbolag i Helsingfors (Finland).


Kontaktpersoner

Fredrik Ottosson
Head of Sales
Fredrik Ottosson