2023-05-23 05:30Pressmeddelande

Engelsons storsatsar på Viskan premium e-handelsplattform

Engelsons väljer Viskan E-handelsplattformEngelsons väljer Viskan E-handelsplattform

Efter en ytterst noggrann urvalsprocess har Engelsons valt Viskan E-handelsplattform. I hård konkurrens med 5 andra leverantörer och plattformar stod det klart att Viskan, både som leverantör och plattform är det bästa valet för Engelsons. Med en årlig omsättning via e-handel som överstiger 400 miljoner är det viktigt med en plattform som kan hantera stora kund- och ordervolymer samtidigt som man bibehåller hög prestanda och processer i världsklass.

Det finns ett 50-talet e-handelsplattformar att välja bland på den nordiska marknaden men skalar man bort buzzwords och fokuserar på funktioner, användbarhet, smidiga processer, och att kunna arbeta självständigt i vardagen är det helt enkelt mest valuta för pengarna att välja Viskan.Vi var ute efter en riktig e-handelsplattform. En annan viktig orsak var att vi med Viskan minskar komplexiteten i projektet utan att tappa i funktionalitet, säger Philip Utagawa, e-handelschef på Engelson.

Engelsons är en av de 50 största e-handlarna i Sverige. Det var viktigt för Engelsons att noggrant och metodiskt beskriva sina krav, önskemål och målbilder för framtiden. Ambitionerna är höga vilket ställer höga krav på stabilitet och funktionalitet. Viskan kunde möta upp Engelsons med en plattform som motsvarade förväntningarna till en bra prisbild både idag och imorgon.

Några av anledningarna till att valet föll på Viskan E-handelsplattform:

  • Engelsons får självständighet och kontroll över sin techstack
  • En e-handelsplattform som levererar hög prestanda även vid belastningstoppar
  • En skalbar plattform som är byggd för att e-handlare ska kunna växa obehindrat

Engelsons har högt ställda mål för framtiden och vi behövde en leverantör och plattform vi kunde lita på i alla lägen. Med en väl utarbetad modell för hur vi kan skapa tillväxt tillsammans och en beprövad plattform blir Viskan perfekt för framtiden, säger Stefan Engelson, VD på Engelsons.
Viskan har verkat i branschen i många år, precis som Engelsons, och vi känner ett släktskap och trygghet i att välja Viskan, fortsätter Stefan.

Vi är glada och stolta över att Engelsons valt Viskan och vi står väl rustade för att bli den stabila partner och plattform som Engelsons kan växa sömlöst tillsammans med. Arbetet med utvecklingen av vår plattform har burit frukt och att företag som Engelsons litar på oss ser vi som en kvalitetsstämpel, säger Kristian Iveling, VD på Viskan.

I och med att Engelsons gör flytten från sin befintliga egenutvecklade e-handelslösning får Falkenbergsbolaget bättre kontroll över sin verksamhet och större möjligheter att utveckla processer och kundresa på egen hand, utan att man behöver ansvara för teknik och prestanda.Om Viskan

Viskan är leverantör av e-handelsplattform för varumärken, retail, B2B och abonnemang. Vi levererar prestanda i världsklass och anpassar din e-handel med smarta lösningar och den bästa kundupplevelsen. Med vår headless e-handelsplattform kan du expandera oavsett bransch, omfattning, marknad eller språk. Vi hjälper dig även att koppla samman dina fysiska butiker med din e-handel genom vårt heltäckande omnichannel koncept. www.viskan.se


Kontaktpersoner

Kristian Iveling
VD
Kristian Iveling