2021-10-07 13:22Pressmeddelande

Visit Roslagen deltar i nordiska miljöstafetten

Miljöpriset vid Albert Engströms ateljéMiljöpriset vid Albert Engströms ateljé

I november delas Nordiska rådets miljöpris 2021 ut. Inför prisutdelningen har Nordiska rådet skickat ut prisstatyetten på en nordisk miljöstafett. På resan genom Norden gjorde statyetten ett stopp i Roslagen innan resan vidare mot Åland.

– För oss på Visit Roslagen är hållbarhet en viktig fråga som genomsyrar det mesta vi gör. Det här är ett strålande initiativ där vi genom samarbete och inspirerande exempel har möjlighet att uppmärksamma miljöfrågan säger Gisela Norén, VD Visit Roslagen.

På resan mellan Nordens åtta länder har miljöprisstatyetten färdats bland nordiska miljöorganisationer och miljöinitiativ och uppmärksammat initiativ och lokala projekt som kan verka inspirerande i hela Norden.

Visit Roslagen välkomnade statyetten till Roslagen och lämnade sedan priset vidare till Erik Moberg på Eckerölinjen, som därefter tar vid för den vidare resan mot Åland.

– Det känns fint att få lämna över statyetten till våra vänner på Eckerölinjen som nu för priset vidare på en säker resa mot Åland, säger Gisela Norén.

Stafettens målgång blir vid Nordiska rådets prisutdelning i Köpenhamn den 2 november, där vinnaren av Nordiska rådets miljöpris 2021 utses.

Läs gärna mer om projektet och följ resan från start via Nordiska rådets miljöpris sida på Facebook.


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.

Kontaktpersoner

Gisela Norén
VD
Gisela Norén