2020-02-05 14:51Pressmeddelande

Utbildning ska locka fler guider i Norra Roslagen

Rådhustorget, ÖsthammarRådhustorget, Östhammar

För att möta det stora behov som finns av guider anordnas nu en guideutbildning i Norra Roslagen. Utbildningen är ett samarbete mellan Visit Roslagen, Studieförbundet Vuxenskolan och projektet Föreningslyftet.

–  Vi behöver fler guider som med kunskap och ett gott värdskap kan berätta mer om Norra Roslagens fantastiska platser och historia för våra många besökare, säger Annette Lindström, Visit Roslagen.

Kursen startar med en inspirationsdag i Östhammar den 14 mars. Därefter följer ytterligare fem obligatoriska kurstillfällen där allt från värdskap till berättande och marknadsföring berörs.

–  Vi ser att den här kursen framförallt kan vara intressesant för Hembygdsföreningar där guidning redan är en del i verksamheten, men också för personer med kulturintresse, säger Annette Lindström.

Visit Roslagen och Studieförbundet Vuxenskolan tillhandahåller material och de redan etablerade stadsguiderna kommer att finnas tillhands som mentorer under och efter utbildningen.

–  Vi är jätteglada att med stöd av Föreningslyftet kunna genomföra denna utbildning tillsammans med Visit Roslagen, säger Annelie Eriksson, Studieförbundet Vuxenskolan.

Anmälan till kursen ska göras senast den 28 februari.
Här kan du läsa mer om guideutbildningen. 

Här kan du läsa mer om projektet Föreningslyftet

För mer information:
Annette Lindström
annette.lindstrom@visitroslagen.se
0706-18 70 13

 


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.