2021-07-02 07:02Pressmeddelande

Upptäck Roslagens norra skärgård med Sunbeam i sommar

Segling med Sunbeam. Fotograf: Mats SahlströmSegling med Sunbeam. Fotograf: Mats Sahlström

I sommar erbjuder Visit Roslagen turer med 116-åriga Sunbeam som är på besök i Öregrund. Missa inte chansen att uppleva Roslagens norra skärgård på denna historiska skuta!

Bland de turer som anordnas finns spännande kvällsturer med skaldjursmiddag från den prisbelönta restaurang Strandnära i Öregrund. Under sommaren finns också möjlighet att gå i seglarskola eller åka på en härlig familjetur. 

  • Vi är glada att kunna erbjuda möjligheten att upptäcka Öregrunds skärgård på Sunbeam i sommar. Tillsammans med Sunbeam och den fantastiska restaurangen Strandnära har vi skapat upplevelser som passar både vännerna, familjen och kollegorna, säger Gisela Noren, Visit Roslagen.

Sunbeam användes tidigare som seglande trålare för att bedriva fiske på Nordsjön och norra Atlanten. Kring sekelskiftet när ångdrivna fartyg började användas såldes hon och hamnade i Bohuslän och köptes senare av en grupp marinbotaniska forskare vid Uppsala universitet.

Läs mer om turerna och gör din bokning på vår webbplats:

Solnedgångssegling och skaldjur

Dagssegling för familjen

Seglarskola på Sunbeam

Heldagstur runt Gräsö med goda chanser att se säl och sjöfågel

Kvällssegling i Roslagens famn

 


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.

Kontaktpersoner

Gisela Norén
VD
Gisela Norén
Ulrika Ahlinder
Webbredaktör
Ulrika Ahlinder