2019-04-01 15:07Pressmeddelande

Unik sälsafari i Roslagens skärgård

null

Under våren och sommaren 2019 anordnas ett flertal spännande safariresor i Roslagens fantastiska skärgård med möjlighet att komma nära sälarna i deras naturliga miljö. 

I Åsättra hamn på Ljusterö ligger båten Fagerudd med skeppare Stefan Ljungberg redo för att ta med besökarna på en unik skärgårdstur. Turen går genom innerskärgård, mellanskärgård och ytterskärgård och erbjuder en unik naturupplevelse bland allt från större öar med jordbruk, butiker, krogar och historia till ytterskärgårdens stillsamma öar med kala klippor.

Resan går till Skälgrundet, som av många skärgårdsbor kallas Sälgrundet, där sälarna ofta samlas för en stunds lek eller vila på klipporna. Denna del av skärgården erbjuder också ett rikt fågelliv och ofta visar havsörnarna upp sig under turen.

Turerna anordnas utvalda lördagar och söndagar från 27 april till 15 juni och är 4,5 timmar.
Lördagen den 29 juni anordnas en längre tur där lunch ingår på skärgårdsön Ingmarsö.

Här kan du se datum för turerna och boka din resa. 

Roslagen är skärgården, havet, bruken och småstäderna. Denna pärla omfattar skärgårdskommunerna Österåker, Norrtälje och Östhammar. Varmt välkommen! www.roslagen.se


Om Visit Roslagen

Roslagen marknadsförs och utvecklas som destination sedan år 1999 av skärgårdskommunerna Österåker, Norrtälje och Östhammar. Visit Roslagen AB driver nu utvecklingen vidare tillsammans med näringslivet. Bolaget ägs av 160 företag/aktörer samt kommunerna Östhammar, Norrtälje och Österåker. Visit Roslagen arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen.