2021-04-27 08:48Pressmeddelande

Tips från Roslagen i Visit Swedens upplevelseguide

Kajaker vid en klippa i Roslagens skärgårdPaddling i Roslagen

När Visit Sweden nu lanserar en upplevelseguide för svemestrare deltar Roslagen med flera platser och aktiviteter. Totalt innehåller guiden närmare 600 förslag på resmål och upplevelser i Sverige.

Intresset att upptäcka Sverige har vuxit kraftigt under pandemin. Närmare 40% av svenskarna planerar just nu en resa i Sverige i sommar, enligt en temperaturmätning gjord av Visit Sweden.

Den nylanserade upplevelseguiden har tagits fram av Visit Sweden i samverkan med regionala turistorganisationer, destinationer och besöksnäringsföretag för att visa upp Sveriges stora utbud.

Det är ett klokt val av Visit Sweden att fokusera på den svenska marknaden i år och det känns spännande att få vara med i detta sammanhang! Vi hoppas självklart att nya nyfikna besökare hittar till Roslagen tack vare den här digitala satsningen, säger Gisela Norén, VD på Visit Roslagen.

Upplevelseguiden presenterar lämpliga förslag på aktiviteter genom att användaren svarar på tre enkla frågor om stad/land, avkoppling/puls, samt med/utan barn. Användaren kan sedan enkelt klicka sig vidare för att läsa mer om tipsen samt boka sin upplevelse.

Här kan du besöka Upplevelseguiden


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.