2021-06-16 13:19Pressmeddelande

Roslagen får egen bakelse inför Roslagens flaggdag

Roslagsbakelsen

Den 21 juni anordnas Roslagens flaggdag för första gången. Flaggan togs fram förra året och har blivit en rejäl succé. Trots att omständigheterna inte tillåter några stora festligheter vid årets firande så uppmärksammas dagen med flera lokala initiativ. Inför flaggdagen har bland annat en särskild Roslagsbakelse tagits fram av Tomas Persson på Roslagsbageriet i Norrtälje.

Bakelsen, som bland annat har smaker av hallon och choklad kommer att säljas på utvalda bagerier runt om i Roslagen under flaggdagen. Idén kommer ursprungligen från Roslagsambassadörerna som tagit hjälp av Tomas Persson för att göra bakverket till verklighet. 

 - Flaggdagen är en dag för hela Roslagen och då ska förstås alla kunna vara med! Därför är jag glad att bakelsen finns att köpa på flera håll i Roslagen under flaggdagen den 21 juni. Det är en folklig bakelse som jag hoppas tilltalar alla smaker, säger Tomas Persson, Roslagsbageriet.

Roslagsbakelsen kommer att kunna köpas på följande bagerier i Roslagen under flaggdagen:

  • Roslagsbageriet i Norrtälje 
  • Café Hörnan, Norrtälje
  • Serenas i Åkersberga centrum 
  • Bistro Fusion i Alceahuset, Åkersberga 
  • Lindberghs Stenugnsbageri, Östhammar 
  • Adas, Östhammar 
  • Kafé Wilma, Öregrund 

För att vara säker på att få din bakelse till flaggdagen rekommenderar vi att du förbeställer bakelsen hos ditt lokala bageri.

- Årets firande blir förstås lite avskalat på grund av pandemin, men vi hoppas att många med stolthet väljer att hissa sin Roslagsflagga och fira med en riktigt god Roslagsbakelse den 21 juni, säger Malin Hellkvist, Visit Roslagen. 

Roslagens egen flagga är framtagen på initiativ av Erik Rudolfsson, boende i Östhammar och med ett speciellt intresse för flaggor. Flaggan liknar den svenska flaggan men med ett vitt kors utanför det gula.  

Flaggan finns att köpa på Visit Roslagens turistbyråer samt på roslagen.se 


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.