2020-06-08 08:39Pressmeddelande

Roslagen deltar när Visit Sweden bjuder in till svensk midsommar

Midsommar i RoslagenMidsommar i Roslagen

På midsommarafton den 19 juni 2020 bjuder Visit Sweden in världen till ett virtuellt midsommarfirande med personliga och lokala inslag från Sverige. Visit Roslagen deltar som en av de fem programpunkterna och får möjlighet att visa upp blomplockning och kvällsdopp i härlig Roslagsmiljö i det digitala firandet.

I Roslagen brukar midsommar firas på många olika platser - i skärgården, bruken och i de charmiga småstäderna.

– Vanligtivs reser många människor hit för att få uppleva traditionella firanden i fantastisk Roslagsmiljö. Årets firande kommer att se annorlunda ut, men vi är oerhört glada över att få vara en del av programmet när Visit Sweden bjuder in till virtuellt firande, säger Gisela Norén, VD Visit Roslagen.

Med Midsummer Live bjuder Visit Sweden in till midsommarfirande i form av livesändningar på Facebook. Sändningarna kommer att visas i Visit Swedens kanaler på Facebook i Frankrike, Nederländerna, Storbritannien, Tyskland och USA samt på annan plattform i Kina. Bland programpunkterna finns också kransbindning i Skåne, midsommarlunch på Västkusten, midsommardans i Dalarna och skidåkning i midnattssol i Riksgränsen.

– Många utländska gäster får just nu vänta med att besöka Sverige. Därför är vi glada att tekniken gör det möjligt att få bjuda in till en digital midsommarupplevelse med traditionell blomplockning och ett härligt kvällsbad i Roslagen, säger Gisela Norén.

Följ förberedelserna inför firandet på Visit Swedens globala FB konto!


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.

Kontaktpersoner

Gisela Norén
VD
Gisela Norén