2020-09-15 14:32Pressmeddelande

Restaurang Strandnära vinnare av årets Stora Turismpris

Restaurang Strandnära i ÖregrundRestaurang Strandnära i Öregrund

När den nationella tävlingen Stora turismpriset nu avgörs, står Roslagsföretaget Strandnära som en av vinnarna. Strandnära får priset för sina kreativa och nytänkande lösningar för att säkra en trygg miljö för sina restauranggäster under pandemin.

Restaurangen i Öregrund anpassade snabbt sin verksamhet för att erbjuda gästerna ett säkert besök. Bland åtgärderna finns allt från rutiner kring städning, kundkontakt och sjukdomsrutiner till konkreta åtgärder som servettfickor för besticken, handfat utanför verksamheten och beställningssystem vid borden till de uppmärksammade båtarna där gästerna kunnat sitta på säkert avstånd.

– Det känns är såklart jätteroligt att få uppmärksamhet för de insatser som vi har gjort. Vi har lyft på alla stenar och haft högt i tak när det gäller att vara kreativa i vad vi skulle kunna göra för att skapa en säker miljö. Vi har fått välja ut vad som är rimligt, vettigt och faktiskt gör skillnad för våra gäster, säger John Strand som tillsammans med Marcus Agerberg driver Strandnära.

Årets Stora Turismpris delas ut till ett företag i varje län som under Coronapandemin arbetar med sin verksamhet på ett nytänkande och hållbart sätt. Till skillnad från tidigare år utses ingen enskild vinnare, utan samtliga av länens nominerade utses som vinnare av priset 2020.

– Det finns många kreativa företagare i Roslagen. I år har det varit extra viktigt att kunna anpassa verksamheter och ställa om, med tanke på rådande restriktioner och ett högt besökstryck. Strandnära har på ett nytänkande sätt skapat både en välkomnande, trygg och spännande restaurang, säger Gisela Norén, VD på Visit Roslagen.

På Strandnära har personalen under sommaren fått mycket positiv feedback från restauranggäster som uppskattat de åtgärder som gjorts för att minska smittspridning:

– Vi har fått mycket positiv feedback från våra gäster under sommaren. Det har varit extra roligt att se att vissa gäster som jag vet varit försiktiga har vågat sig ut till oss och har kunnat sitta separat och känt sig trygga i vår verksamhet, säger John Strand.

Strandnära får, tillsammans med övriga vinnare, ta emot sitt pris den 25 november i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan.

Samtliga vinnare får en prissumma på 10 000 kronor vardera som ska användas till en kunskapshöjande aktivitet samt en workshop-dag som fokuserar på aktuella trender och förnyelse.

Läs mer om Strandnära

Läs mer om vinnarna hos Tillväxtverket 


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.

Kontaktpersoner

Gisela Norén
VD
Gisela Norén