2017-06-12 07:00Pressmeddelande

Reseälskare skapar egna filmer om Roslagen - ny kampanj lyfter regionens sommarpärlor via sociala medier

null

Reseälskare skapar egna filmer om Roslagen - ny kampanj lyfter regionens sommarpärlor via sociala medier

Nu går Visit Roslagen och Smartson samman och gör en storsatsning på besökarens upplevelser av Roslagen och bjuder in 12 dedikerade reseteam som får testa destinationen i sommar. Uppdraget sätter fokus på besökarens rekommendationer och ska generera genuint innehåll för digitala kanaler som Youtube och Instagram.

- Nu låter vi besökaren tycka om Roslagen genom en kampanj som utformats tillsammans med Smartson. Det är ett nytt grepp för att fånga besökarnas upplevelser och vi söker testpiloter som vill prova ett urval av resepaket, berättar Visit Roslagens vd Gisela Norén.

Just nu pågår rekryteringen till uppdraget där 12 reseteam (totalt 24 personer) kommer att besöka Roslagen under sommaren 2017. Varje team får genomföra olika videouppdrag med utgångspunkt i sex olika upplevelsepaket. Ett viktigt kriterium för alla som deltar är att de älskar att berätta och dela sina upplevelser genom eget videoinnehåll.

Kampanjen går via Smartson som är Nordens ledande plattform för SRM (Social Recommendation Marketing).

- De uttagna reseteamen kommer anta rollen som resereportrar. Vi kommer bland annat få följa med på kajakäventyr, golfutmaningar, spa, träning och motorsport, berättar Smartsons Ulf Rödholm som projektleder aktiviteten från Smartsons håll.

Om samarbetet med Smartson

Visit Roslagen har valt att samarbeta med Smartson då deras vision att låta konsumenter att bygga varumärken genom relevant användargenererat innehåll ligger i tiden.

- Med deras hjälp kan vi nå ut på innovativa sätt till hela Sverige och visa vår regions bredd och attraktivitet, säger Gisela Norén och berättar vidare att destinationsbolagets partners självklart spelar en viktig roll i testet.

- De olika upplevelsepaketen som reseteamen testar ger ett smakprov på Roslagen och för dessa står Gimo Herrgård, Nässlingen, Marholmen, Traneving Outdoor, Siaröfortet och Åtellet.

Destinationer tjänar på starkt värdskap

Sociala mediernas intåg ökar transparensen i besöksnäringen och det är inte bara researrangörernas kataloger och magasin som styr valet av semesterort. Reseupplevelser i sociala medier är centralt för många konsumenter vilket vi även förväntas se i sommarens satsning.

- Det här är ett bra sätt att få besökare att uppleva olika delar av Roslagen som de sedan kan dela med sig av till släkt och vänner i hela Sverige. Det intressanta idag är att vi inte längre kan styra vad våra besökare skriver och hur vi kommer att uppfattas ”utåt”. Därför blir det ännu viktigare att fortsätta att arbeta med ett gott värdskap och kvalitetssäkring hos de aktörer som står för Roslagens erbjudanden, avslutar Gisela Norén.

Vill du uppleva Roslagen i sommar? Läs allt om uppdraget här:http://smartson.se/visit-roslagen.html

Kontaktperson: Gisela Norén, VD Visit Roslagen

E-post: gisela.noren@visitroslagen.se

Telefon: 073-822 51 55

Kontaktperson: Karl Händel, CEO Smartson

E-post: karl@smartson.se

Telefon: 070-758 60 10

Webbplats: http://smartson.se/

Om Visit Roslagen

Visit Roslagen är Roslagens destinationsbolag som ägs av Österåkers, Norrtäljes samt Östhammars kommun tillsammans med ca 160 företag och föreningar i Roslagen. Bolaget driver turistbyråer och medverkar i olika destinationsutvecklingsprojekt samt marknadsför och säljer turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen.

Webbplats: http://www.roslagen.se


Om Smartson

Smartson är Nordens ledande plattform för SRM (Social Recommendation Marketing) och arbetar med sina uppdragsgivare på sju marknader (Storbritannien, Nederländerna, Spanien, Sverige, Norge, Danmark och Finland). Tjänsten har idag 390 000 följare och når en miljonpublik varje månad i digitala kanaler. Bolaget grundades i Stockholm år 1999.

Webbplats: http://smartson.se/


Om Visit Roslagen

Roslagen marknadsförs och utvecklas som destination sedan år 1999 av skärgårdskommunerna Österåker, Norrtälje och Östhammar. Visit Roslagen AB driver nu utvecklingen vidare tillsammans med näringslivet. Bolaget ägs av 160 företag/aktörer samt kommunerna Östhammar, Norrtälje och Österåker. Visit Roslagen arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen.