2022-06-21 09:24Pressmeddelande

Nya Ängsölinjen - äntligen blir Ängsö Nationalpark mer tillgängligt

Gula båten vid gästbryggan på ÄngsöGula båten vid Ängsö

Länsstyrelsen som förvaltar Ängsö nationalpark har initierat en ny båtlinje mellan Furusund och Ängsö. Det innebär fler turer och betydligt lägre priser än vad som tidigare varit möjligt.

Mellan midsommar och mitten av augusti går båtturen på fredagar och söndagar och från mitten av augusti till början av oktober går båtturen på söndagar. Enkel biljett kostar 170 kronor för vuxna och barn åker för 95 kronor. Det är även möjligt för rullstolsburna att åka med båten.

Karin Joelsson, ansvarig förvaltare på Länsstyrelsen: “Vi är mycket stolta över vår vackra nationalpark och vill möjliggöra för fler att upptäcka denna pärla. Vi är glada att kunna erbjuda boende och turister i de norra delarna av länet ett enklare sätt att nå Ängsö genom den här båtlinjen. Vi hoppas att det faller väl ut och blir något vi kan fortsätta erbjuda framöver. Välkomna alla vandringsugna, barnfamiljer, tältare och naturälskare i största allmänhet!”

Länsstyrelsen hoppas även kunna erbjuda guidade turer vissa datum.

Turerna bokas via Visit Roslagen - roslagen.se - och trafikeras av Gula Båten, lokal aktör med bas på Löparö, strax söder om Ängsö.

Waxholmsbolagets turer mellan Stockholm, Strömkajen och Ängsö fortsätter gå under hela sommaren, vissa dagar.

För mer information:

Gula Båten
Johan Dahlqvist
0729 42 78 36
johan@gulabaten.se

Länsstyrelsen
Lena Malmström
010-223 13 85
lena.malmstrom@lansstyrelsen.se

 


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.