2023-01-23 13:55Pressmeddelande

Ny VD på Visit Roslagen

Jörgen Eriksson utanför Turistbyrån i Norrtälje.Jörgen Eriksson utanför Turistbyrån i Norrtälje.

Visit Roslagen har fått en ny VD - Jörgen Eriksson. Frånträdande VD Gisela Norén har därmed påbörjat sin överlämning.

Jörgen är uppvuxen i Kiruna och bor sedan 30 år i Roslagen. Han är en välkänd profil i besöksnäringen med mångårig och bred erfarenhet. Han har varit marknads- och försäljningsansvarig på Vaxholms Kastell, drivit aktivitetsbolaget Camp Åre och varit delägare i AIE of Sweden och i Skypark Vaxholm. Under pandemin var han projektledare för vårdbolaget Capios tre stora vaccinationscenter inom region Stockholm.

”- Det ska bli väldigt spännande att jobba med Visit Roslagen. Bolaget har en väldigt stark förankring i destinationen redan men fortfarande en fantastisk potential. Jag hoppas och tror att min erfarenhet kan bidra till att ta bolaget till ännu en nivå”, säger Jörgen.

Med sin bakgrund och kombinationen av erfarenhet från resebyråbranschen till destinationsbolag och event- och upplevelseföretag kommer ny kompetens tillföras till gagn för både aktörer och uppdragsgivare.

”- Jag ser fram emot att fortsätta bygga upp och stärka dynamiken mellan det kommunala uppdraget och Roslagens besöksnäring för att verkligen få ut det mesta möjliga av synergier som gör en destination framgångsrik. Vi ska jobba stenhårt för att bli den mest välkända – och välrenommerade – destinationen”, avslutar Jörgen.


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen är Roslagens destinationsbolag. Vår roll är att utveckla, marknadsföra och sälja destinationen Roslagen till besökare och sälja Roslagens turistrelaterade tjänster och produkter samt driva turistbyråer i Norrtälje och Öregrund. Vi jobbar med kommuner och aktörer i Norrtälje, Östhammar och Österåker. Destinationsbolaget har en viktig funktion i att ge inspirerande information och service till besökare och främja ett gott värdskap. Bolaget är också en mötesplats för besöksnäringen och bidrar till näringens kompetens- och ekonomiska utveckling.

Kontaktpersoner

Erika Blomqvist
Destinationskommunikatör
Erika Blomqvist
Jörgen Eriksson
VD
Jörgen Eriksson