2020-11-27 15:11Pressmeddelande

Julklappsinsamling på Norrtälje turistbyrå

Roslagsblommans julklappsinsamlingRoslagsblommans julklappsinsamling

Fredagen den 27 november gick startskottet för Roslagsblommans Julklappsinsamling på Norrtälje turistbyrå. Insamlingen pågår fram till den 7 december då klapparna delas ut till barn och unga i kommunen. 

Julklappsinsamlingen inleddes med att några av Norrtäljes företag lämnade klappar och bidrag för att stötta Roslagsblomman. Bland företagen fanns bland andra Roslagen & CO, Edblad, Åhman Mäkleri, Föreningen Roslagsambassadörerna, Lommarskogen utveckling, BKV Norrtälje, Rely IT, Sweax, Säkra Roslagen, AKEBA, Ekonomi Roslagen och Roslagens sparbank

– Det är jättefint att se att våra företag sluter upp och vill göra skillnad för kommunens barn och unga. Vi ser fram emot att välkomna både företag och privatpersoner att bidra, säger Therese Carlström, Visit Roslagen.

Roslagsblomman är en ideell förening som stödjer barn och ungdomar i ekonomiskt utsatta familjer i Norrtälje kommun, med bidrag till terminsvisa aktiviteter.

Den årliga julklappsinsamlingen startar vanligtvis på Stora torget vid kröningen av Roslagens Lucia, men den rådande pandemin gjorde det inte möjligt i år.

– Med de bidrag vi får in kan vi hjälpa skolbarn mellan 7-19 år att få möjlighet till terminsvisa aktiviteter, med bland annat idrott, kulturskola och mycket mer. Den årliga julklappsinsamlingen blir en extra bonus där vi får möjlighet att ge barn och unga en fin jul. Klapparna delas ut till Roslagsblommans barn och ungdomar samt till Kvinnojouren Snäckan och de kyrkor i kommunen som behöver, säger Marie Sandström, Roslagsblomman.

Julklappssäcken kommer att finnas på turistbyrån fram till den 7 december och den som vill bidra med en klapp (värde 50-100 kr) är varmt välkommen. Det går också bra att knacka på dörren för den som inte vill komma in. En välkommen julklapp till Roslagsblommans ungdomar är lokala presentkort. Norrtäljekortet, som gäller i många butiker i Norrtälje finns att köpa på Turistbyrån. Här finns också Roslagsblommans pin där alla intäkter går till verksamheten.  

För den som vill skänka ytterligare bidrag till Roslagsblommans verksamhet finns möjlighet via Swish, bankgiro eller faktura.

Swishnr: 123 155 3874

Läs mer om Roslagsblommans verksamhet här.


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.

Kontaktpersoner

Anna Järnebeck
Kommunikatör
Anna Järnebeck
Therese Carlström
Bokningsansvarig
Therese Carlström