2019-04-10 11:39Pressmeddelande

Internationell framgång för indisk film inspelad i Roslagen

null

Den indiska filmen ”Dear Molly” som till stor del är inspelad i Roslagen skördar nu stora framgångar internationellt. Filmens producent Gajendra Ahire mottog nyligen priset ”Cinematic Impact on Tourism”. Priset delas ut av IIFTC (India International film tourism conclave). Filmen kvalade in på Oscars 2019´s shortlist för alla kategorier och fick en visning i Los Angeles inför Oscarsjuryn och publiken. ”Dear Molly” har också hyllats stort i Indien.

– Det är fantastiskt att våra härliga Roslagsmiljöer syns på den internationella filmkartan och vi är glada att vi kunde hjälpa teamet på plats under inspelningen, säger Gisela Norén, VD Visit Roslagen.

Filmens regissör Gajendra Ahire är hyllad i Indien och utöver uppmärksamheten på Oscarsgalan och priset från IIFTC har filmen också visats på olika filmfestivaler i både Indien, London och Köpenhamn. Den tittare som känner till Roslagen kan räkna med att se både välkända platser och ansikten i filmen.

Filmen som spelats in på engelska, hindi och marathi skildrar en indisk kvinna som gör en resa i sin fars fotspår. Resan tar henne till olika platser i Sverige och Roslagen. Inspelningen skedde under våren 2018, bland annat i miljöer kring Norrtälje, Länna, Wira bruk och på Domarudden.

– Filmteamet välkomnade lokala statister på inspelningsplatserna och i filmen syns därför både lokala roslagsbor och personal från bland annat Roslagens sparbank, polisstationen, Norrtälje Handelsstad och Visit Roslagen, säger Gisela Norén.

I huvudrollerna syns de indiska skådespelarna Gurbani Gill och Alok Rajwade. I filmen medverkar också flera svenska skådespelare, bland annat Lia Boysen och Christer Holmgren.

Visit Roslagen planerar under våren att välkomna filmteamet till Norrtälje för en visning av filmen där de lokala skådespelartalangerna kommer att bjudas in.

– Den här inspelningen var möjlig tack vare en god samverkan mellan flera olika aktörer. Självklart vill vi fira de här framgångarna med alla som på olika sätt varit delaktiga i att produktionen gjorts möjlig, säger Gisela Norén. 

Roslagen är skärgården, havet, bruken och småstäderna. Denna pärla omfattar skärgårdskommunerna Österåker, Norrtälje och Östhammar. Varmt välkommen! www.roslagen.se


Om Visit Roslagen

Roslagen marknadsförs och utvecklas som destination sedan år 1999 av skärgårdskommunerna Österåker, Norrtälje och Östhammar. Visit Roslagen AB driver nu utvecklingen vidare tillsammans med näringslivet. Bolaget ägs av 160 företag/aktörer samt kommunerna Östhammar, Norrtälje och Österåker. Visit Roslagen arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen.