2019-11-20 12:08Pressmeddelande

Full pott för Roslagen i tävlingen Matverk

Vinnarna från Väddö Gårdsmejeri, foto: MatLustVinnarna från Väddö Gårdsmejeri, foto: MatLust

När tävlingen Matverk Stockholm avgjordes i Södertälje kom samtliga tre mathantverkarna från Roslagen. Vann tävlingen gjorde Väddö gårdsmejeri med sin Burgarcheddar. På andra plats kom Totties mat med sin fårtackasalami och på tredje plats kom Norrtelje Musteri med sin alkoholfria äppelsnaps.

Totalt var fem av de elva tävlande företagen i tävlingen från Roslagen; Ljusterö Gårdsbutik, Bönan & Roten, Norrtelje Musteri, Väddö Gårdsmejeri, och Totties Mat.

– Det finns fantastiska producenter i Roslagen som erbjuder lokala smaker och spännande produkter. Naturligtvis är vi både stolta och glada att se att de uppmärksammas i den här typen av sammanhang, säger Gisela Norén, VD Visit Roslagen.

Det vinnande bidraget som var en Burgarcheddar av Elin Edlund och Frida Lindqvist från Väddö gårdsmejeri fick beröm av juryn för sina smaker av skärgården och hyllades som en framtida storsäljare.

– Vi vet att maten är en viktig del av upplevelsen för besökare och många av Roslagens aktörer är duktiga på att plocka upp de lokala smakerna och använda dem på ett kreativt sätt, säger Gisela Norén.

Tävlingen avgjordes under ett event i Södertälje, anordnat av projektet MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm. Priserna delades ut av Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, och Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län samt juryordförandena Carola Magnusson och Johannes Cullberg. Tv-kocken Tina Nordström var moderator för dagen. 

Här kan du läsa mer om priset och om juryns motiveringar.


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.