2018-10-29 07:30Nyheter

Unikt vinteräventyr till ytterskärgården

null

Den 2 februari 2019 arrangerar Visit Roslagen tillsammans med Söderarm AB en heldagstur till ytterskärgården med en unik möjlighet att uppleva Söderarms vinterlandskap och få upplevelsen av att åka isgående båt.

Söderarm ligger på ön Torskär vid yttersta havsbandet i Stockholms norra skärgård, på gränsen till Ålands Hav. Mitt på ön ståtar den gamla fyren från 1839.

– Sommarens turer till Söderarm var mycket populära och många tog chansen att uppleva skärgården sommartid. Med denna tur vill vi ge besökare möjlighet att också få uppleva ytterskärgårdens fantastiska vinterlandskap, säger Gisela Norén, VD Visit Roslagen.

Resan går genom Söderarms vackra skärgård med isgående båtar och på vägen finns chans att se både säl och havsörn. Lunch och en guidad tur runt ön ingår, men under dagen finns också tid att besöka muséet, ta en titt i hantverksboden och följa med på en tur upp i fyren.

– Söderarm är fantastiskt alla årstider, men enligt min mening är vintern vackrast. Vintertid är det svårare att ta sig hit. Därför ser vi mycket fram emot att få välkomna besökare denna dag, säger Anngret Andersson, Söderarm AB.

Antalet platser på turen är begränsat och du bokar din plats här.

I priset ingår bussresa tur & retur från Norrtälje, båtresa tur & retur från Kapellskär, sopplunch med smörgås inkl alkoholfri dryck + kaffe (övrig dryck finns att beställa på plats), information om Söderarm, guidad tur i fyren, entré till museet.


Om Visit Roslagen

Roslagen marknadsförs och utvecklas som destination sedan år 1999 av skärgårdskommunerna Österåker, Norrtälje och Östhammar. Visit Roslagen AB driver nu utvecklingen vidare tillsammans med näringslivet. Bolaget ägs av 160 företag/aktörer samt kommunerna Östhammar, Norrtälje och Österåker. Visit Roslagen arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen.