2018-08-20 15:13Nyheter

Pizzabak med lokala råvaror under årets Skördefest

null

Den populära Skördefesten är tillbaka och arrangeras som vanligt i Societetsparken i Norrtälje den 8 september. Här kan besökarna handla närproducerade råvaror, träffa Roslagens egna producenter och äta lokalt odlad lunch. Under dagen anordnas massor av aktiviteter för stora och små som bland annat ansiktsmålning, panelsamtal samt möjlighet att åka hölass och träffa djur.

– Skördefesten har blivit ett mycket uppskattat evenemang där besökarna får upp ögonen för det stora utbud av lokalproducerade råvaror som Roslagen har att erbjuda, säger Gisela Norén, VD Visit Roslagen.

Nytt för i år är ett pizzabak med lokala råvaror under ledning av Sebastian Boudet, känd bagare och matlagare från TV. Deltar i baket gör de lokala aktörerna Åtellet, Roslagsbageriet, Grannköket Catering, Rådmansö bageri, Claras hemmakrog samt personal från Norrtälje kommuns skolmåltidsverksamhet. Deltagarna kommer under en timme att baka pizzor som under dagen finns till försäljning. Varje restaurang bestämmer sedan till vilken lokal förening/organisation de vill skänka sina inkomster.

Norrtälje musikkår underhåller på scenen och för besökande barn finns möjlighet att prova idrott med Rånäs 4H, åka hölass med Veterantraktorklubben samt delta i en käpphästtävling och andra lekar. Under dagen finns också möjlighet att prova en tur med SFFF:s (Sveriges Funktionshindrades Frilufts & Fiskeförening) handikappanpassade båt som under dagen avgår från Restaurang Havspiren.

Skördefesten arrangeras av Föreningen Roslagsmat i samarbete med Visit Roslagen, Roslagens Sparbank och Norrtälje Handelsstad.


För mer information:

Gisela Norén, VD, Visit Roslagen AB
gisela.noren@visitroslagen.se
073-822 51 55

Cilla Wahlgren, Aktivitets/Medlemsansvarig Norrtälje Handelsstad
cilla@norrtaljehandelsstad.se
070-543 01 22


Om Visit Roslagen

Roslagen marknadsförs och utvecklas som destination sedan år 1999 av skärgårdskommunerna Österåker, Norrtälje och Östhammar. Visit Roslagen AB driver nu utvecklingen vidare tillsammans med näringslivet. Bolaget ägs av 160 företag/aktörer samt kommunerna Östhammar, Norrtälje och Österåker. Visit Roslagen arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen.