2020-02-26 12:40Nyheter

Nytt vandringsevent ska öka kännedomen om Vikingaleden

Den 23 maj anordnar Visit Roslagen eventet Vikingavandringen – en guidad vandring längs den nya Vikingaleden mellan Harg och Gimo. Biljetterna till vandringen släpps den 10 mars, då ett releaseevent också anordnas på Turistbyrån i Östhammar.

– Vikingavandringen kommer att bli en lärorik vandringsdag dit deltagarna lätt kan ta sig med arrangerad transport till både start och målgång från knutpunkter så som Norrtälje, Uppsala, Östhammar, säger Sofia Händel, Visit Roslagen.

Under vandringsturens gång görs flera stopp för guidningar där kunniga guider berättar och levandegör områdets intressanta historia, kultur och natur.

– Vikingavandringen blir ett strålande sätt att kombinera rörelse i naturen samtidigt som man lär sig mer om den nya leden. En välgörande vandring för både kropp och knopp, säger Sofia Händel.

Biljetterna till vandringen släpps den 10 mars och i samband med detta anordnas ett releaseevent på turistbyrån i Östhammar. Hit är intresserade välkomna för att få höra mer om leden, vandringen och för att köpa en biljett klockan 15:00-18:00.

Vikingavandringen är en del av Roslagsambassadörsutbildningen, där den deltagare som deltar i sju utbildningstillfällen högtidligen koras till Roslagsambassadör.

Vikingaleden invigdes sommaren 2019 och sträcker sig från Grisslehamn till Gimo. Leden är en del av St Olafs Waterway, en pilgrimsled som går på land och vatten från Åbo via Åland och Roslagen till Trondheim. Vikingaleden länkar samman Roslagsleden med Upplandsleden.

Här kan du läsa mer om Vikingaleden 


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.

Kontaktpersoner

Sofia Händel
Projektansvarig
Sofia Händel