2022-08-08 09:38Nyheter

Guidade båtturer till Ormön i Norra Roslagens skärgård

Skogstur på OrmönSkogstur på Ormön

Naturvandring på Ormön

Nu kan du som vill veta mer om öarna i norra Roslagens skärgård åka på en guidad båttur med en lokal öbo, som berättar mer om dess kultur och natur. Hör skrönor och berättelser om ö-livet förr och nu.

På tisdagar och torsdagar i augusti avgår båten från Äspskär på Gräsö alternativt Kalkplatsen på Tvärnö. Välj mellan en längre vandring på drygt en mil, på småvägar, slingrande skogsstigar över stock och sten ut till de släta klipporna vid havet i nordost. Där tittar vi på den unika skärgårdsnaturen och hör berättelser om ö-livet förr och nu. Den korta rundan på ca 6 km innebär en vandring på småvägar med avstickare in i skogen på stigar för att titta på blommor och kulturlämningar. Lunch och fika med hembakat bröd ingår.

För båda vandringarna gäller oömma kläder och skor och möjligheten till ett dopp i havet!

Läs mer om turerna och hur du bokar här: Båttur, guidad kultur- & naturvandring Ormön, Gräsö skärgård- med lokal öbo | Visit Roslagen


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.