2021-11-29 10:19Nyheter

Glöggmingel inleder julklappsinsamling på Norrtälje Turistbyrå

Roslagsblommans julRoslagsblommans jul

Den 1 december, på Glöggens dag, går startskottet för Roslagsblommans julklappsinsamling på Norrtälje Turistbyrå. Kl. 15-17 gästas vi av Norrtelje Brenneri och Norrtälje Musteri som bjuder på smakprover av sina glöggsorter. Dessutom finns Johannesbergs Slott, Arkipelag Konfektyr och Norrtelje Tidning på plats. 

–  Vi ser fram emot en eftermiddag med julkänsla och provsmakning hos oss på Turistbyrån med flera lokala företag på plats som bjuder på erbjudanden och  lokala smaker. Förutom tips och inspiration har vi förstås laddat upp med lokala julklappar från Roslagen, säger Anna Järnebeck, Visit Roslagen. 

Vid glöggminglet går startskottet för Roslagsblommans julklappsinsamling som kommer att pågå fram till den 11 december. Den som vill bidra med en nyinköpt klapp (värde 50-100 kr) till julklappssäcken är varmt välkommen. 

En uppskattad julklapp till Roslagsblommans ungdomar är det lokala presentkortet Norrtäljekortet som finns att köpa på Turistbyrån.

Roslagsblommans dockhus
I samband med julklappsinsamlingen finns också möjlighet att buda på Roslagsblommans dockhus, som fram till den 20 december står på Turistbyrån. Dockhuset har tidigare år funnits på ICA Flygfyren och både företag och privatpersoner har möjlighet att lägga ett bud. Pengarna går oavkortat till Roslagsblommans arbete för barn och unga i kommunen. 

Roslagsblomman är en ideell förening som stödjer barn och ungdomar i ekonomiskt utsatta familjer i Norrtälje kommun, med bidrag till terminsvisa aktiviteter. Varje år anordnar föreningen en insamling där privatpersoner och företag kan bidra med julklappar till kommunens unga. Julklapparna kommer att delas ut till RoslagsBlommans familjer, Kvinnojouren Snäckan, Café Chocolate i Rimbo och de kyrkor i Norrtälje kommun som behöver.

 


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.