2022-06-15 10:01Nyheter

Dags för Roslagens flaggdag den 21 juni

Roslagens flagga

Roslagens flaggdag inträffar den ljusaste dagen på året, den 21 juni. Flaggan, som symboliserar Roslagsbonas genom tiderna strävsamma kamp med naturen och havet, är framtagen på initiativ av Erik Rudolfsson, som har valt flaggans färger med inspiration från havet. Flaggan liknar den svenska flaggan med en vit ram runt det gula korset.

Många Roslagsbor hissar flaggan med stolthet och fira denna dag. Kom och se Roslagsflaggan högtidligt hissas av Roslagsambassadörerna kl. 08.00 vid Rådhuset i Norrtälje, till tonerna av blåsare från Roslagens kulturskola.

På flaggdagen kan du också köpa Roslagsbakelsen på utvalda bagerier runtom i Roslagen. Bakelsen är skapad av Tomas Persson och Roslagsambassadörerna, och har smaker av hallon och choklad. 

– Flaggan är högst efterfrågad, säger Gisela Norén, VD på Visit Roslagen, som ser mycket fram emot att se flaggan hissas runt om i Roslagen på tisdag. Det finns en flagga för alla tillfällen och den finns i flera utföranden, till och med som husbilsdekal.  Den är också perfekt att ge bort som present, exempelvis till midsommar. Bakelsen är fantastiskt god och kan varmt rekommenderas, avslutar Gisela Norén.

Flaggan finns att köpa på Visit Roslagens turistbyråer och i Visit Roslagens webbshop via länken


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.