2020-08-03 09:08Bloggpost

Båttur i Södra Roslagens skärgård

Båten Rödlöga i Roslagens skärgårdBåten Rödlöga i Roslagens skärgård

Söndagen den 9 augusti anordnar Visit Roslagen en båttur där du får uppleva en dag i Södra Roslagens fantastiska skärgård! Under turen besöker vi skärgårdsidyllerna Siaröfortet, Husarö och Ingmarsö. 

Med på resan är vår kunniga guide Anne Sofie Eriksson som berättar mer om öarna och deras historia.

Med anledning av Coronapandemin tar du dig själv till båten vid Östanå brygga. Antalet platser på turen är också reducerat. Kom om du är frisk!

Siaröfortet
Du tar dig med egen transport till Östanå färjeläge där vi samlas för att kliva på M/S Rödlöga och startar färden mot Kyrkogårdsön och Siaröfortet. Här får vi ta del av öns spännande historia. Under första världskriget fanns ett fort på ön som idag fungerar som ett museum gömt under berget. Vi får lära oss mer om hur det kan ha varit att vara stationerad på ön under kriget.

Husarö
Turen går vidare till Husarö där lotsverksamhet bedrevs från 1400-talet fram till 1900-talet. På Husarö trampar du samma vägar som författarna Stieg Larsson och Elsa Beskow.

Under färden vidare till Ingmarsö avnjuter vi en riktig sjölunch ombord.

Ingmarsö
Ingmarsö är en levande ö med runt 150 bofasta. Här finns jordbruk, industri, affär, krog och gästhamn. På Ingmarsö gör vi en gemensam vandring över ön genom det vackra skärgårdslandskapet. En vandring på ca 2 km.

Denna tur ingår som en del av Roslagsambassadörsutbildningen. 

Läs mer och boka din plats här. 


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.

Kontaktpersoner

Therese Carlström
Bokningsansvarig
Therese Carlström