2024-01-17 07:29Pressmeddelande

Unik satsning ska locka ny arbetskraft till Vindeln

Business Week 2023Vindelns Kommun och fyra teknikföretag deltar på Uniaden 30 januari.

Vindelns Kommun tillsammans med teknikföretagen; Indexator, Rototilt, Cranab och Vimek går samman i en kraftfull satsning för att möta framtidens behov av ökad kompetensförsörjning. Tisdag 30 januari medverkar aktörerna gemensamt på Uniadens arbetsmarknadsmässa vid Umeå Universitet.


Under hösten har aktörerna tillsammans samverkat i det gemensamma projektet "Attrahera Flera Människor" för att fler ska vilja bo, leva och verka i Vindelns Kommun. Behovet av arbetskraft är en utmaning, men också en möjlighet att erbjuda arbetstillfällen och visa på den styrka som finns inom de olika branscherna på orten.

Samarbetet syftar till att stärka kopplingen mellan näringslivet, kommunen och Umeå Universitet för att attrahera och utveckla framtidens talanger inom bland annat teknik och natur- och samhällsvetenskapliga ämnen. Genom att närvara på Uniadens arbetsmarknadsmässa tar parterna ett aktivt steg för att inspirera och locka unga talanger till de spännande möjligheter som den lokala industrin och kommunala verksamheterna har att erbjuda.

- Attrahera Flera är en strategisk satsning där Vindelns Kommun och våra fyra tunga teknikföretag gått samman för att skapa en hållbar och dynamisk lösning på utmaningar kring framtidens kompetensförsörjning. Genom att samverka och kroka arm med varandra genom gemensamma aktiviteter och erbjudanden blir vi förhoppningsvis ännu mer attraktiva, säger Moa Löfgren,  HR-strateg, Vindelns Kommun.

Evenemanget på Umeå Universitet kommer att erbjuda studenter möjligheten att interagera direkt med representanter från dessa ledande företag och Vindelns Kommun. Det öppnar också upp för dialog och kunskapsutbyte mellan studenterna och de fyra teknikföretagen, vilket kan vara detaljer och möten som blir avgörande för att skapa en stark och konkurrenskraftig arbetsmarknad i Vindelns Kommun.

- Det känns riktigt spännande att vi tillsammans inom ramen för projektet  "Attrahera Flera" provar nya gemensamma aktiviteter att inspirera och locka unga talanger. Långsiktigt arbete för att säkerställa kompetens är viktigt för oss alla och tillsammans är vi starka, säger Peter Strömberg, Group HR Manager på Rototilt.

 


Om Vindelns kommun

Här är livskvalitet en självklarhet och inte ett abstrakt begrepp. Vi alla håller ihop bygden. Här finns plats för eldsjälarna oavsett om de brinner för naturen, byn, idrotten, kulturen eller för sitt företag. I vår bygd finns arbetstillfällen inom kommun, stat och näringsliv. Här finns också goda möjligheter för de som vill starta och driva företag – och de är många. I Vindeln är det enkelt att bygga och bo och livet går ihop. Det är nära till arbetsplatsen både inom och utom kommunen, oavsett om vi reser iväg för dagen eller arbetar digitalt. När vi kommer hem efter arbetsdagens slut väntar ett rikt fritids- och kulturutbud.


Kontaktpersoner

Niklas Westman
Kommunikatör
Niklas Westman