2023-10-09 06:11Pressmeddelande

Stor succé när Vindelngalan hyllade lokala näringslivet

Vindelngalan 2023 blev en magisk helkväll i ett fullsatt Fritidscentrum. Över 50 företag och 256 sålda biljetter ramade in galakvällen med sju olika pristagare.
Foto: ROBERT EKBLOMVindelngalan 2023 blev en magisk helkväll i ett fullsatt Fritidscentrum. Över 50 företag och 256 sålda biljetter ramade in galakvällen med sju olika pristagare. Foto: ROBERT EKBLOM

Vindelngalan 2023 blev en magisk helkväll som hyllade det lokala näringslivet i Vindeln. 256 sålda biljetter och över 50 företag närvarade på Fritidscentrum i fredags för att lyfta fram sju olika vinnare i de olika priskategorierna.

Efter en gedigen nomineringsprocess och juryarbete så blev det följande företag/personer som vann i respektive kategori;

Årets Företagare – Hällnäs handelsträdgård AB
Hällnäs Handelsträdgård har med passion och innovation skapat ett imperium mitt i Vindeln bland älgar och otämjda älvar. Bolaget investerar stort för framtiden och leder utvecklingen med sin ekologiska produktion på en konkurrensutsatt marknad.

Årets Vindelanda – Wild River AB
Emma Wåhlstedt och Freddy Holmgren har genom Wild River satt Vindeln på kartan både nationellt och internationellt genom att skapa magiska matupplevelser i ett litet hus i skogen intill vår vackra nationalälv. Deras genuina kärlek till lokala råvaror i kombination med stor kreativitet, vass kompetens och en obändig passion gör dem till självklara vinnare av årets Vindelnanda.

Årets Arbetsgivare – Tegsnäs Group AB
Tegsnäs Group har på ett affärsmässigt sätt skapat arbetsplatser som tillvaratar medarbetarnas förmågor på ett fördomsfritt sätt. Koncernen har både vårdat ett gammalt och genuint varumärke där den enskilde medarbetarens yrkesskicklighet är helt avgörande, och anställt personer i koncernen som annars står långt från arbetsmarknaden. Samtidigt som koncernen har vuxit har man lyckats förbli en stadig arbetsgivare även när konjunkturen varit svajig.

Årets nyföretagare - Blossom – Kropp & själ
Josefin Holmgren har, med sitt företag Blossom – kropp & själ, byggt ett varumärke vars produkter och tjänster inte bara gör vindelborna vackrare och varmare i själen, utan även bevisat att en tonåring med en bra affärsidé kan skapa ett företag som fyra år senare fortfarande växer och utvecklas både på plats i Vindeln och online mot resten av Sverige.

Årets varumärke (Västerbottningens pris) - Hotell Vindelngallerian AB
Med sin slogan "Med hjärtat i händelsernas centrum" har Hotell Vindelngallerian under snart 20 år gett besökare till Vindeln ett varmt och generöst mottagande. De har samtidigt stöttat det lokala näringslivet, stora som små företag, genom att ge Vindelns gäster en upplevelse de alltid ska minnas. 

Årets Hederspris - Kerstin Nordvall Stenberg
Kerstin Nordvall Stenberg har under årtionden framgångsrikt drivit Kerstisalongen som inte bara har blivit känt för att genom stor yrkesskicklighet hos medarbetarna friserat tusentals vindelbor sedan 1964, utan även för att med sin trendkänsliga blick skapat ständig förändring med förmågan att anpassa den till den lokala marknadens behov på ett mycket professionellt och hållbart affärsmässigt sätt.

Årets Hederspris - Hans Jonsson
Hans Jonsson har genom affärsmässighet, drivkraft, uthållighet och gott ledarskap skapat en hållbar industriell plattform i Vindeln som vd för Indexator. Bolaget har under hans 25 år som ledare både vuxit och utvecklats till att bli en av världens ledande bolag inom sin nisch vilket uppmärksammats inte bara genom bolagets goda lönsamhet genom åren utan även genom flertalet priser som tilldelats företag för industriella framgångar.

 

 


Om Vindelns kommun

Här är livskvalitet en självklarhet och inte ett abstrakt begrepp. Vi alla håller ihop bygden. Här finns plats för eldsjälarna oavsett om de brinner för naturen, byn, idrotten, kulturen eller för sitt företag. I vår bygd finns arbetstillfällen inom kommun, stat och näringsliv. Här finns också goda möjligheter för de som vill starta och driva företag – och de är många. I Vindeln är det enkelt att bygga och bo och livet går ihop. Det är nära till arbetsplatsen både inom och utom kommunen, oavsett om vi reser iväg för dagen eller arbetar digitalt. När vi kommer hem efter arbetsdagens slut väntar ett rikt fritids- och kulturutbud.


Kontaktpersoner

Niklas Westman
Kommunikatör
Niklas Westman