2019-11-18 09:57Press release

Fler entreprenörer söker tidig verifiering på sin affärsidé

2018 års vinnare i Venture Cup region Öst2018 års vinnare i Venture Cup region Öst

Den 11 december avslöjas och hyllas vinnarna i regionen av Venture Cup IDEA och konkurrensen är hård, både gällande kvalitén men även antalet tävlingsbidrag. Förutom ett nationellt rekord på över 370 inlämnade idéer har östra Sverige ökat sitt antal tävlingsdeltagare jämfört med föregående år.

I tävlingen IDEA får entreprenörer med färska, oprövade affärsidéer chansen att få sin affärsidé testad av en jury av professionellt verksamma inom entreprenörsbranschen. Innan vinnarna utnämns ska juryn granska samtliga bidrag och utse vilka som platsar på den orankade listan över de 20 bästa affärsidéerna i Sverige. Juryn som utser vinnarna består av framstående personer från näringslivet med olika kompetenser och perspektiv inom entreprenörskap. 

Likt föregående år har det varit ett stort intresse för tävlingen och i år slogs rekord i antal inlämnade affärsidéer både nationellt och i samtliga regioner. För att fira rekordet och vinnarna, men även innovation och entreprenörskap i stort så arrangerar Venture Cup Topp20-evenemang runtom i Sverige.

- Intresset har varit hetare än någonsin i tävlingen vilket visar att det finns otroligt många idébärare där ute. Topp20-evenemanget blir ett tillfälle för likasinnade att mötas och ta del av de lösningar som finns för att möta världens behov, säger Tove Söderström, Regionsansvarig i region Öst.

Åsa Sandberg, som tidigare i år modererade Venture Cups Sverigefinal i Göteborg, tar återigen plats på scen för att leda Topp20 i region öst på Helio GT30 i Stockholm. Hon drivs av att göra världen bättre, hållbar och mer rättvis. Listan på allt hon engagerat sig inom kan göras lång. Några exempel är att sätta TEDx på kartan i Sverige, ha grundat nätverket Nudging Sweden och blivit utnämnd till en av Veckans Affärers Supertalanger i klassen Samhällsbyggarna. Idag arbetar hon med hållbarhetskommunikation, opinionsbildning och matsvinn på Coop samt är Generalsekreterare för föreningen Artister för Miljön, som utbildar kulturskapare i hållbarhetsfrågor.

Topp20-evenemanget är kostnadsfritt och alla med intresse är välkomna men det finns ett begränsat antal platser. Läs mer och boka din biljett här.About Venture Cup

Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med nyblivna entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en affärsidé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Contacts

Alexandra Björk
VD Venture Cup
Alexandra Björk