2018-12-11 08:00News

Vinnaren utvecklar en lösning för diagnosticering av bröstcancer

Grundarteamet Andranik Durgaryan och Armen Aghinyan mottog pris som en av de tjugo bästa affärsidéerna i Venture Cups idétävling IDEA.Grundarteamet Andranik Durgaryan och Armen Aghinyan mottog pris som en av de tjugo bästa affärsidéerna i Venture Cups idétävling IDEA.

Bröstcancer är en av de vanligaste cancertyperna i vårt samhälle och en tidig diagnos är nyckeln till en lyckad behandling. Idag används mammografi för att upptäcka bröstcancer, en teknik som kostar mycket pengar och som skapar långa vårdköer. I framtiden hoppas Venture Cup vinnarna ThermalScan kunna erbjuda ett mer tillgängligt metod, i form av en App.

En av de vanligaste cancertyperna i vårt samhälle är bröstcancer och för att få lyckad behandling är det viktigt att den upptäcks i tid. Idag används mammografi som standard inom sjukvården, något som är kostsamt och skapar långa vårdköer.

Med det som utgångspunkt utvecklas Andranik Durgaryan och Armen Aghinyans, grundare bakom ThermalScan, en AI-baserad app som med hjälp av termisk bildbehandling (värmekamera) i framtiden kan användas för att diagnostisera bröstcancer. En lösning som skulle vara både tillgänglig och kostnadseffektiv.

Idé: ThermalScan
Team: Andranik Durgaryan & Armen Aghinyan
Boendeort: Stockholm

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups.About Venture Cup

Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se