2018-12-11 09:00News

OceanSky erbjuder hybridflyg till Nordpolen

Delar av grundarteamet bakom OceanSky från vänster Carl-Oscar Lawaczeck och Christoffer Wildeke. Delar av grundarteamet bakom OceanSky från vänster Carl-Oscar Lawaczeck och Christoffer Wildeke.

Teamet bakom affärsidéen OceanSky har som vision att förändra flygindustrin med hjälp av hybridflyg. Tanken är att först påvisa efterfrågan på alternativa flyglösningar genom att erbjuda lyxresor med låg miljöpåverkan.

Teamet som har bakgrund från Lunds, Stockholm och Göteborgs universitet är starkt influerade av Elon Musks resa med elbilen Tesla. Med inspiration hämtad från Teslas marknadsstrategi planerar OceanSky att bevisa marknadspotentialen för hybridflyg genom att erbjuda lyxresor med unika upplevelser till låg miljöpåverkan.Grundarna har tillsammans med teamets advisory board gedigen erfarenhet från flygindustrin och tror att deras upplevelser har stor potential att påverka marknaden.

Deras långsiktiga vision är att bidra till en förändrad flygindustri där fossilt bränsle inte längre behövs som drivmedel. Deras första resa planeras i detta nu och kommer att gå till Nordpolen

Teamets idé har blivit utvald som en av de tjugo bästa idéerna i Venture Cups idétävling IDEA 2018. Under morgonen fick teamet pitcha sin idé inför en fullsatt lokal och motta en prissumma på 5000 kronor.

 Idé: OceanSky
Team: Carl-Oscar Lawaczeck, Christoffer Wildeke, Eloísa Dutari & Samuel Lancine Gustafsson
Boendeort: Stockholm

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups.About Venture Cup

Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se