2020-05-10 09:32News

Med sin digitala bikupa vann de pris i entreprenörskapstävling

Simone Rishede & Andreas Åkesson från BeeFarm. 
Fotograf: Josefine OldenstedtSimone Rishede & Andreas Åkesson från BeeFarm. Fotograf: Josefine Oldenstedt

Med en idé som kan göra skillnad globalt men också verkar på en lokal nivå tog BeeFarm hem priset We app Startup Boost på Venture Cup Västs Regionfinal 2020. Med priset hoppas de skapa en användarvänlig tjänst som bidrar till en långsiktig och hållbar förändring för människor och bin.

 

Tidigare idag presenterades vinnarna av STARTUP 2020 från region Väst. Nytt för i år är priset We app Startup Boost som BeeFarm kunde titulera sig med. Priset innebär 100 st utvecklingstimmar med We app som är en fullservice byrå inom IT och Design. De inriktar sig på startups, game changers och digitaliseringsresor. 

- Beefarm har en otroligt spännande idé, som om de lyckas kan göra stor skillnad för miljön, kosten vi får i oss samt för den biologiska mångfalden. Eftersom de är tidigt i sin resa ser vi fram emot att arbeta fram ett genomtänkt koncept som kommer tilltala och attrahera både deras kund och användare; bönder och biodlare, säger David Göthensten, VD och xxx på We app.

BeeFarm är den första digitala bikupan i världen. De vill samla alla delar när det kommer till pollinering och biodling, så att användaren på ett så enkelt sätt som möjligt kan göra en viktig skillnad. Med deras digitala tjänst har de en möjlighet att kunna expandera och ta nya marknader samt bidra med global förändring på en lokal nivå. 

- Vi vill göra biodling trendigt och sprida förståelse om vikten naturen har för vår välfärd. Vi vill vara en plats för utbildning och gemenskap, där alla ingår i långsiktigt samarbete, precis som i en bikupa, säger Simone Rishede på BeeFarm. 

BeeFarm

Pris: We app Startup Boost

Team: Simone Rishede & Andreas Åkesson

Ort: HalmstadAbout Venture Cup

Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med nyblivna entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en affärsidé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Contacts

Alexandra Björk
VD Venture Cup
Alexandra Björk
Josefine Oldenstedt
Projektledare för kommunikation & utbildning Väst
Josefine Oldenstedt