2020-05-12 17:00News

Dataspelet som bidrar till ett mer hållbart samhälle

Maya Umar och Ingrid Fridesjö, grundarna av BUMI.Maya Umar och Ingrid Fridesjö, grundarna av BUMI.

Klimatkrisen är något som är på allas läppar idag, med BUMI hoppas Ingrid Fridesjö och Maya Umar på att bidra till ett mer hållbart samhälle med hjälp av underhållning. De kombinerar gamification med interaktiva funktioner som skapar miljömedvetenhet hos spelarna, något som resulterade i vinst av priset Impact Maker under Venture Cup Nords Regionfinal den 12 maj.

I teamet bakom BUMI finner vi Ingrid och Maya som själva är erfarna ”gamers” och miljömedvetna människor. Att spel har en stor potential att användas som ett verktyg för att lära ut på ett både pedagogiskt och roligt sätt är något de länge förstått.

- Det planterade ett frö där vi började tänka på hur fantastiskt det skulle vara om vi kunde kombinera två av våra passioner - att utveckla ett roligt spel där barn och ungdomar runt om i världen kunde lära sig att ta hand om vår planet och starta en rörelse tillsammans, förklarar Ingrid och Maya.

Lösningen blev BUMI – ett dataspel som uppmuntrar spelarna att dela sina idéer, lösa miljöproblem och inspirera till nya innovationer. Syftet är att även uppmuntra spelarna till att göra förändringar även när de lämnar dataskärmen – det kan vara något så enkelt som att uppmuntra sin familj till att börja källsortera. Med en växande spelindustri och ett ökat tryck från klimathoten, ser teamet på BUMI ljust på framtiden. 

- Tajming är nyckeln för att lyckas och nu är tiden inne att investera i miljön, menar de. 

Med stor potential att bidra till en hållbar utveckling och engagera en viktig målgrupp, utsågs BUMI under Regionfinalen 2020 i Venture Cup Nord till årets Impact Maker med en vinstsumma på 50 000 kronor och direktbiljett till Sverigefinalen. 

BUMI
Pris:
Impact Maker
Team:
Ingrid Fridesjö och Maya Umar
Ort:
LuleåAbout Venture Cup

Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med nyblivna entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en affärsidé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Contacts

Alexandra Björk
VD Venture Cup
Alexandra Björk