2018-12-11 08:00News

Amin Mazraeh vill förbättra förutsättningarna inom järnvägsindustrin

Idébäraren Amin Mazraeh fick under morgonen motta pris i Venture Cups affärsidétävling IDEA.Idébäraren Amin Mazraeh fick under morgonen motta pris i Venture Cups affärsidétävling IDEA.

Amins idé Railway Condition Monitoring Solutions har som syfte att förbättra säkerheten, tillförlitligheten och underhållskostnaderna för aktörer inom järnvägsindustrin. Affärsidén prisades den 11 december för att de utsetts till en av de 20 bästa idéerna i Venture Cups affärsidétävling 2018.

Under morgontimmarna på Venture Cups Topp 20-event i Luleå prisades Amin Mazarah och hans affärsidé Railway Condition Monitoring Solutions för att ha blivit utvald till topp 20-listan över de bästa idéerna som deltagit i idétävlingen 2018. Den prisade idéen kan förbättra situationen för järnvägsindustrin genom att underlätta för ett bättre underhåll vilket i sin tur kan leda till minskad problematik ute på järnvägarna.

Amin Mazraeh är en tidigare utbytesstudent med flera års erfarenheter inom järnvägsindustrin och som slutligen landade i den norrländska pärlan Luleå. Amin är uppvuxen i Tehran, Iran, och har alltid haft drömmar om att starta ett företag som kan bidra till att göra industrier mer funktionella och effektiva. Affärsidén har som syfte att göra precis detta då det bygger på en teknik som i realtid övervakar järnvägs komponenter. Saker som bidrar till eventuella felaktigheter rapporteras direkt och kan på så vi underhållas, bytas ut eller repareras.

Vinsten av en plats på Venture Cups Topp 20 lista är något som Amin hoppas ska leda till möjligheter till att utöka sitt nätverk med personer som kan hjälpa idén att uppnå sin fulla potential.

 

Idé: Railway Condition Monitoring Solutions
Team: Amin Mazraeh
Boendeort: Luleå


Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups.About Venture Cup

Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se