2018-12-11 08:00News

Algoritmen som revolutionerar dina weekendresor

Wkndswap är en av de 20 vinnande idéerna i Venture Cups idétävling. Wkndswap är en av de 20 vinnande idéerna i Venture Cups idétävling.

Wkndswap som med sin algoritm ska hjälpa resenärer att enkelt byta bostad med varandra över en helg är en av de 20 vinnande idéerna i Venture Cups idétävling.

Att boka en weekendresa kan vara både dyrt och tidskrävande för en resenär, denna friktion lade grunden för affärsidéen bakom Wkndswap som grundats av Jakob Stenfelt.  Som ett resultat av Jakobs egen passion för att resa i kombination med hänsyn till den framväxande delningsekonomin kom han på ett sätt hur bostäder som står tomma medan folk är bortresta ska kunna användas av andra under tiden.

Det blev en bostadsbytartjänst baserad på en algoritm som gör att du som resenär enkelt och snabbt kan hitta en annan person som tänkt resa till din stad och som vill byta lägenhet med dig för en helg. Lösningen blir mångt mycket billigare än en hotellvistelse och möjliggör att båda lägenheterna nyttjas istället för att stå tomma under resenärernas weekendresor.

- Platsen på Venture Cups topp 20-lista ger oss den verifikation som vi behöver för att motivera oss till att fortsätta arbetet med vår tjänst, säger Jakob.

Teamet har gjort en gedigen research kring deras konkurrenter och satsar nu på att ta fram en MVP som under 2019 som kan ge dem en större inblick i deras konsumenters bokningsbeteenden.

Idé: Wkndswap
Team: Anton Öberg, Jakob Stenfelt, Max Lidgard, Maruf Khan & Matthew Mario Mesrobian
Boendeort: Stockholm, Göteborg, Kalmar


Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups.About Venture Cup

Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Related news