2018-03-12 13:55Pressmeddelande

​Turkiet nytt charterresmål från Växjö

null

Det råder högtryck på bokningar av sommarresor just, samtidigt väljer researrangören TUI att ytterligare satsa på Växjö med ny direktlinje till Antalya i Turkiet. Sedan tidigare kan resenärer från Växjö flyga direkt till Cypern, Spanien, Italien, Grekland och Kroatien under sommarhalvåret. TUI väljer nu att utöka utbudet med ännu en destination. Premiärturen går 22 augusti. Flygplatsen hoppas att resmålet ska locka resenärer från såväl Småland som Blekinge.

TUI väljer nu att storsatsa på Växjö flygplats med att lansera en helt ny flyglinje till Antalya. En plats som erbjuder en lång sommar, vackra långa stränder, grön natur, fantastisk mat och många natur- & landskapsupplevelser.

”Vi är glada över att TUI utökar sitt utbud från Växjö. Roligt att det är Turkiet som kommer tillbaka, det välkomnar vi varmt! Antalya har efterfrågats bland våra passagerare och det känns bra att återigen kunna ge fler chansen att resa dit direkt från Växjö” säger Ulf Axelsson, VD, Växjö Småland Airport.

Antalyakusten ligger i södra Turkiet, här blandas små byar och större orter som Alanya och Side. Premiärturen till Antalya går onsdagen den 22:a augusti och pågår fram till oktober 2018.

Turkiet är ett mycket uppskattat resmål. Vi på TUI glada att kunna presentera ytterligare ett nytt direktflyg från Växjö, säger Patrick Törn, försäljningschef på TUI Sverige.

Gran Canaria storsäljare i påsk

De allra flesta som reser med TUI åker till någon av Kanarieöarna, så även smålänningarna. Stränderna, stämningen och det solsäkra klimatet året runt är några av anledningarna till att resmålet toppar listan över påskens mest bokade resor.

-Kanarieöarna är solsäkert, såväl under sommaren som vintern. Kombinationen av klimatet och det stora utbudet av hotell för alla smaker gör det till ett av svenskarnas favoritresmål. Vi ser även att staden Las Palmas kommer tillbaka som ett populärt resmål. Vi tror att många nu inser vilken genuin och charmig kanarisk stad Las Palmas faktiskt är, avslutar Patrick Törn, försäljningschef på TUI Sverige

Topp tre bokade destinationer bland smålänningar i påsk är:

  1. Gran Canaria
  2. Phuket
  3. Punta Cana

För mer information, kontakta:

Adam Györki, presskontakt, adam.gyorki@tui.se +46 8-720 72 79

Ulf Axelsson, VD, Växjö Småland Airport, 0470-75 85 10

Flygplatsen i Växjö, Småland Airport, ägs till 55 % av Region Kronoberg, 42 % av Växjö kommun samt 3 % av Alvesta kommun. Ägarnas målsättning är att tillhandahålla en god flyginfrastruktur i regionen till en låg kostnad.

Inrikesflygningar till Bromma. Utrikesflygningar till en rad olika destinationer såväl i som utanför Europa; t ex Düsseldorf, Berlin, Alicante, Andorra, Prag, Amsterdam, Mallorca, Cypern, Kroatien, Rhodos, Teneriffa, Gran Canaria, Tuzla, Kos, Gdansk, Sardinien, Samos, Kap Verde, Skopje, Antalya och Kreta.


Om Växjö Småland Airport

Flygplatsen är en viktig del i regionens utveckling. Den globaliserade handeln kräver snabba kommunikationer med omvärlden. För många företags etablering i regionen är flygplatsen en förutsättning. Genom linjetrafik till Bromma kan smålänningarna snabbt nå Stockholm och världen. Ryanair trafikerar Gdansk 2ggr/veckan året om, sommarsäsongen trafikeras även Düsseldorf och Alicante 2ggr/veckan. Wizzair trafikerar Tuzla och Skopje året runt 2ggr/veckan. Czech Airlines trafikera Prag under juli och augusti varje sommar. Genom sitt centrala läge i regionen har flertalet charteravgångar till välkända resmål lockat många resglada charterresenärer genom åren. Antal destinationer 2018 är hela 22 stycken.


Kontaktpersoner

Ulf Axelsson
VD
Ulf Axelsson