2014-04-02 10:18Pressmeddelande

Stor ökning av passagerarantalet på Växjö Småland Airport

null

Efter att mars månads passagerarantal summerats så konstateras en ökning med 18 procent jämfört med samma månad föregående år. 14 037 passagerare valde att åka till eller från Växjö Småland Airport under månaden.

"Vi ser en ökning inom alla segment, både privat- affärs- inrikes och utrikesresor. Det som ökar mest är dock chartern som fortsätter att visa en stadig kurva uppåt, säger Växjö Småland Airports vd, Ulf Axelsson."

Växjö Småland Airport har sedan i höstats visat negativ passagerarutveckling. Under februari 2014 bröts trenden med en liten ökning av passagerarantalet och nu i mars tycks utvecklingen ha bytt riktning.

"Det känns fantastiskt att vi nu bryter trenden och ser fram emot sommaren och det starka charterutbud som kommer, fortsätter Ulf Axelsson."

Växjö Småland Airport står inför en sommar med det största reseutbudet någonsin. I tillägg till en växande charter har flygplatsen under våren presenterat nyheterna Oslo och Amsterdam, där den sistnämnde kommer igång under början på maj månad. Flysmåland som flyger till och från Bromma meddelade i förr veckan att även de ökar sitt utbud och sätter in fyra extra avgångar i veckan med start vecka 14. Något som mottas mycket positivt av flygplatsens resenärer.

Mer information:

Ulf Axelsson, Vd, Växjö Småland Airport, 0470-758510

Flygplatsen i Växjö, Småland Airport, ägs till 55 % av landstinget i Kronobergs län, 42 % av Växjö kommun samt 3 % av Alvesta kommun. Ägarnas målsättning är att tillhandahålla en god flyginfrastruktur i regionen till en låg kostnad.Om Växjö Småland Airport

Flygplatsen är en viktig del i regionens utveckling. Den globaliserade handeln kräver snabba kommunikationer med omvärlden. För många företags etablering i regionen är flygplatsen en förutsättning. Genom linjetrafik till Bromma kan smålänningarna snabbt nå Stockholm och världen. Ryanair trafikerar Gdansk 2ggr/veckan året om, sommarsäsongen trafikeras även Düsseldorf och Alicante 2ggr/veckan. Wizzair trafikerar Tuzla och Skopje året runt 2ggr/veckan. Czech Airlines trafikera Prag under juli och augusti varje sommar. Genom sitt centrala läge i regionen har flertalet charteravgångar till välkända resmål lockat många resglada charterresenärer genom åren. Antal destinationer 2018 är hela 22 stycken.


Kontaktpersoner

Ulf Axelsson
VD
Ulf Axelsson