2016-06-15 09:52Pressmeddelande

Starkt bokningsläge till Prag - direktflyg från Växjö Småland Airport

null

Starkt bokningsläge till Prag gör att Czech Airlines väljer att lägga om resrutten och avgångarna den 7, 10, 17, 24 samt 31 juli går direkt från Växjö till Prag utan mellanlandning.

Övriga avgångar ligger i dagsläget kvar med mellanlandning. Fortsätter bokningsläget att öka kan även de avgångarna också ändras till att gå direkt.

Ulf Axelsson, VD för Växjö Småland Airport.
”Otroligt kul att bokningsläget ser så bra ut och att Czech Airlines väljer att flyga direkt från Växjö till Prag utan mellanlandning. Det gör det även mer bekvämt för våra resenärer att de kan flyga direkt och få mer tid på resmålet. Vi har såklart även förhoppningar om att de förlänger säsongen”

Du kan flyga till Prag torsdagar och söndagar med start 7 juli -16.
Flygbiljetter finns bokningsbara via www.smalandairport.se, via www.czechairlines.com eller direkt hos din resebyrå.

Flygplatsen i Växjö, Småland Airport, ägs till 55 % av Region Kronoberg, 42 % av Växjö kommun samt 3 % av Alvesta kommun. Ägarnas målsättning är att tillhandahålla en god flyginfrastruktur i regionen till en låg kostnad.

Inrikesflygningar till Bromma. Utrikesflygningar till en rad olika destinationer såväl i som utanför Europa; t ex Düsseldorf, Alicante, Andorra, Prag, Palma Mallorca, Cypern, Kroatien, Rhodos, Teneriffa, Gran Canaria Sardinien och Kreta.


Om Växjö Småland Airport

Flygplatsen är en viktig del i regionens utveckling. Den globaliserade handeln kräver snabba kommunikationer med omvärlden. För många företags etablering i regionen är flygplatsen en förutsättning. Genom linjetrafik till Bromma kan smålänningarna snabbt nå Stockholm och världen. Ryanair trafikerar Gdansk 2ggr/veckan året om, sommarsäsongen trafikeras även Düsseldorf och Alicante 2ggr/veckan. Wizzair trafikerar Tuzla och Skopje året runt 2ggr/veckan. Czech Airlines trafikera Prag under juli och augusti varje sommar. Genom sitt centrala läge i regionen har flertalet charteravgångar till välkända resmål lockat många resglada charterresenärer genom åren. Antal destinationer 2018 är hela 22 stycken.


Kontaktpersoner

Ulf Axelsson
VD
Ulf Axelsson