2024-03-15 14:50Pressmeddelande

Säsongspremiär för Ryanair

SÄSONGSPREMIÄREN för Ryanair är igång!

 

Fredagen 15 mars 2024 drog Ryanair äntligen igång sin sommarsäsong på Växjö Småland Airport till Gdansk!

Vårsolen sken när FR7271 från Gdansk landade och taxade in för parkering, klockan 12:28.160 förväntansfulla resenärer klev på, laddade för både weekendresan och att besöka släkt & vänner. FR7272 lyfte klockan 13:09 med vårsolen som back-drop. Sommarsäsongen är officiellt igång på Växjö Småland Airport.

” Det är härligt att vara i gång igen, med fler möjligheter för invånare i södra Sverige att både resa in och ut från Växjö Småland Airport. Ryanair har trafikerat Växjö sedan 2007, vi vill fortsätta vårt goda samarbete och ge våra gemensamma gäster möjligheten att resa från flygplatsen ” säger Brett Weihart, kommersiell och flygmarknadschef på Växjö Småland Airport.Ryanair trafikerar Gdansk fredagar och söndagar fram till slutet av mars innan det övergår till måndagar och torsdagar under resten av året.

Med start den 26:e mars trafikerar Ryanair Alicante onsdagar och söndagar.

Med start den 1:a april trafikerar Ryanair Zadar i Kroatien måndagar och torsdagar.

Boka din biljett på www.ryanair.com


Om Växjö Småland Airport

Växjö Småland Airport bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete, en vision om att bli Europas grönaste flygplats. Redan för några år sedan var vi nästintill fossilfria gällande koldioxidutsläpp från den egna verksamheten. Växjö Småland Airport arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och är även med i projektet Grön Flygplats.