2022-03-14 21:13Pressmeddelande

Ryanair utökar avgångar till Gdansk

DescriptionDescription

I slutet av förra veckan lanserade Ryanair en ny linje till Riga från Växjö. Idag kom glädjande besked om ytterligare en ny satsning. Ryanair väljer att utöka antalet avångarar mellan Växjö Småland Airport och Gdansk till 3 veckoturer. Totalt kommer Ryanair att trafikera fem destinationer i Europa med 11 avgångar i veckan under sommaren 2022.

- Vi är naturigtvis väldigt glada att Ryanair forstätter att satsa på vår region. Det är 15 år sedan Ryanair öppnade sin första flyglinje hit och vi hoppas och tror att de kommer att finnas hos oss i många år framöver med ännu fler destinationer, säger Brett Weihart, kommersiell och flygmarknadschef på Växjö Småland Airport.

Flyglinjen till Gdansk trafikeras i nuläget på måndagar och fredagar. I slutet av mars ändras avgångarna till torsdagar och söndagar samt att tisdagar tillkommer.

Med start den 27:e mars trafikerar Ryanair London Stansted onsdagar och söndagar samt Alicante torsdagar och söndagar.

Med start den 28:e mars trafikerar Ryanair Riga måndagar och fredagar.

Med start den 1:e juni trafikerar Ryanair Zadar onsdagar och söndagar.

Biljetter finns till försäljning på www.ryanair.com

 

 


Om Växjö Småland Airport

Växjö Småland Airport bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete, en vision om att bli Europas grönaste flygplats. Redan för några år sedan var vi nästintill fossilfria gällande koldioxidutsläpp från den egna verksamheten. Växjö Småland Airport arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och är även med i projektet Grön Flygplats.


Kontaktpersoner

Brett Weihart
CCO
Brett Weihart