2021-03-30 09:10Pressmeddelande

Ryanair startar trafik mellan Växjö och Zadar

Ryanair meddelar i dag att de öppnar en ny flyglinje mellan Växjö Småland Airport och Zadar i Kroatien. Avresande dagar från Växjö blir onsdagar och söndagar med start den 4:e juli. Linjen kommer att trafikeras fram till slutet av oktober för att sedan komma tillbaka igen i slutet av mars för att då fortsätta hela sommaren 2022.

"Vi är otroligt glada att Ryanair nu startar sin tredje flyglinje från Växjö Småland Airport. Detta är ett tydligt tecken på att vi är en region med goda framtidsutsikter och stor tillväxt. Kroatien är redan idag ett populärt resmål för oss i södra Sverige samtidigt som vi vet att det finns en del affärsresande mellan våra två regioner. Vi ser fram emot att få välkomna många nya besökare från Kroatien oavsett om de är här för affärer, på semester eller för att besöka vänner och familj, säger vd på Växjö Småland Airport, Ulf Axelsson."

Avgångstider från Växjö är 1140 på onsdagar och 1215 på söndagar.

 

 

 

 


Om Växjö Småland Airport

Växjö Småland Airport bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete, en vision om att bli Europas grönaste flygplats. Redan för några år sedan var vi nästintill fossilfria gällande koldioxidutsläpp från den egna verksamheten. Växjö Småland Airport arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och är även med i projektet Grön Flygplats. Flygplatsen i Växjö, Småland Airport, ägs till 55 % av Region Kronoberg, 42 % av Växjö kommun samt 3 % av Alvesta kommun. Ägarnas målsättning är att tillhandahålla en god flyginfrastruktur i regionen till en låg kostnad.


Kontaktpersoner

Ulf Axelsson
VD
Ulf Axelsson